Szalay Dániel 2013. július 12.

Videótár a Dimagon

A dimag szolgáltatási palettája videós tartalmakkal bővül, így ezentúl már nemcsak digitális újságos standként működnek.

A dimag szolgáltatási palettája videós tartalmakkal bővül, így ezentúl már nemcsak digitális újságos standként működnek.

A 2013 májusában a Five International Kft. és az AppZee Kft. között létrejött együttműködés eredményeként a digitális tartalmat fogyasztó vásárlók most már nemcsak az országos magazinportfólió digitális megjelenéséből válogathatnak, hanem egy folyamatosan bővülő filmválasztékhoz is hozzájuthatnak.

Több száz mozifilm található a filmtárban már most is, és a kínálat folyamatosan bővül, így sorozatok valamint egyedi filmek is helyet kapnak a dokumentumfilmek mellett. Az elérhető tartalmak között találjuk például A király beszéde, a Stop shop 2 és a Machete filmeket, de elérhető jónéhány, nemrég mozikban futott újdonság is, és legfrissebb, nemzetközi sorozatokból is csemegézhetünk. Garancia a minőségre, hogy nemzetközi partnerek kínálják filmjeiket, többek között az A Company cégcsoport.

Olcsóbb, mint a mozi

A szolgáltatásért havi díjas alapon kell fizetni. Az árat úgy határozták meg, hogy az kevesebb legyen, mint egy mozijegy.

"Úgy gondoltuk, hogy az a több mint 400 ezres vásárlóközönség, aki digitálisan fogyaszt sajtóterméket, fogékony a mozgóképes tartalomra is, hiszen hozzászokott már, hogy nem a hagyományos csatornákon és nem a hagyományos módon tájékozódik, szórakozik, tanul vagy dolgozik. Miután nemcsak a dimag, de az AppZee is élen jár az innováció terén és gyors tempóban fejleszt az újonnan megjelenő platformokra, ideális partner a számunkra." - mondta dr. Fábián Lajos, a Five International Kft. ügyvezetője.

Csakis legális

Fontos, hogy a felületeken kizárólag legális tartalmak találhatók. Az AppZee tapasztalt aggregátor a filmes területen és így a forgalmazókkal, producerekkel, kiadókkal és a szerzői jogvédőkkel való együttműködésben egy teljesen legális, új és jövőt álló tartalom elérést garantál. "Vonzó volt számunkra a bejáratott digitális fogyasztói bázis és segített a csatornákkal való megállapodásban is egy erős, már 5 éve a digitális tartalomszolgáltatás piacán működő partner"- mondta Balla Krisztina az AppZee Kft. ügyvezetője annak kapcsán, hogy miért a dimagra esett a választásuk.

Aki közvetlen alkalmazáson keresztül szeretné megtekinteni a filmeket, az asztali számítógépen (Mac vagy PC), okos telefonon (iOS, Android) valamint a legújabb Microsoft platformon, a Windows 8 alkalmazáson keresztül is megteheti.

Az egyetlen különbség a streaming technológiában rejlik. A dimag vásárlók megszokták, hogy a tartalmaikat letöltik és eszközeiken tárolva bárhol bármikor élvezhetik míg a filmek lejátszásához, legalábbis egyelőre, internetkapcsolatra van szükség.

Címkék: Dimag video
A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.