2011. június 17.

Világkörüli útra megy a BBC alkalmazása

Elindulhat nemsokára a BBC iPlayer nevet viselő catch-up TV szolgáltatásának iPad verziója is Európa nyugati felén - közölte a médiacég.

Elindulhat nemsokára a BBC iPlayer nevet viselő catch-up TV szolgáltatásának iPad verziója is Európa nyugati felén - közölte a médiacég.

A BBC iPlayer névre hallgató szolgáltatása, illetve annak táblagépes verziója, mellyel az interneten lehet visszanézni a korábbi műsorokat, eddig csak a szigetországban volt elérhető. A BBC már jóideje fontolgatta a nemzetközi nyitást, mert nemcsak új hirdetési lehetőségeket nyit így meg, hanem a fizetős tartalom révén is növelheti bevételeit. Ez utóbbira pedig most igencsak szüksége van, hiszen éppen sztrájkokkal tarkított költségkímélési programra, leépítésekre kényszerül az állami támogatásának megkurtítása miatt.

Arról is szó van, hogyha a műsorok visszanézését lehetővé tevő alkalmazás az idei tesztek során sikeresnek bizonyul, akkor tovább viszik az Egyesült Államokba, illetve a világ többi részébe, és feloldják az iPad-en való nézésre vonatkozó eddigi tilalmat is. A tartalmi kínálat is némileg más lenne, mint a Nagy-Britanniában jelenleg elérhető.

Az iPlayer nemzetközi előfizetési díjáról még nem döntöttek, de a BBC illetékesei jelezték, hogy a külföldi felhasználók valószínűleg havi 10 dollár alatti áron juthatnak majd hozzá a lekérhető tartalmakhoz.

Az anyagiakon túl brit szempontból az is pozitív fejleménynek látszik, hogy a helyi kulturális produktumok nézőszáma hatalmasat javulhat a BBC Trust által most engedélyezett megoldás révén.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

15 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.