2012. március 14.

Világolaszok magántévéje

Közfeladatot vállalt át a napokban Silvio Berlusconi médiaháza. A nem épp önzetlenségéről híres politikus cége a szórvány-olaszokat célozza meg.

Közfeladatot vállalt át a napokban Silvio Berlusconi médiaháza. A nem épp önzetlenségéről híres politikus cége a szórvány-olaszokat célozza meg.

A Berlusconi-konszern és az ország nevéből összegyúrt elnevezésű Mediaset Italia 2012. március 7-én kezdte meg adását, hetekkel azt követően, hogy a 17 éve a határokon túl élő olaszok igényeinek kiszolgálására alapított közszolgálati RAI International lehőzta a rolót. (A 70 százalékos költséglefaragás után csak hazai csatornáik műsoraiból vágnak össze adásokat.)

Az Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ausztráliában műholdon és egyes kábelhálózatokon fogható kereskedelmi adás sem saját gyártású műsorairól lesz híres: a Berlusconi-birodalomhoz tartozó tévék, így a Canale 5, az Italia 1 és a Rete 4 programjaiból válogatják majd össze, mi kerül a képernyőre.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.