2015. március 24.

Visszatér a CNN Oroszországba

10 évre hosszabbították meg a csatorna sugárzási engedélyét.

A Roskomnadzor elnevezésű hatóság bejelentette: újabb tíz évig sugározhat a CNN Oroszországban. Hozzátették: örülnek, hogy a csatorna pontosan betartja a tárgyalások során kialakult feltételeket, illetve céloztak arra, hogy remélhetőleg a CNN tartalmi irányvonala ellen sem lesz majd kifogás.

A CNN tavaly novemberben jelezte, hogy az újonnan hozott, a televíziós piacot érintő törvények miatt felfüggeszti a sugárzását az orosz piacon. Moszkvai irodájukat ugyanakkor nem számolták fel, és akkor sem merült fel, hogy végleg leállítanák az oroszországi működést.

Több olyan rendelkezés van azonban, amelynek a hatásait mérlegelnie kellett a tévétársaságnak. Ezek egyike megtiltja, hogy a kábel- és műholdas csatornákon reklámok menjenek, másika pedig a külföldi tulajdon részarányát szorítaná 20 százalék alá a helyi médiacégekben 2016 végéig.

Még több kerékpárosverseny az Eurosporton

7 órája

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben.