2011. április 01.

Visszatér az MTV-be a Mindentudás Egyeteme

16 előadással jelentkezik a tudományos ismeretterjesztő sorozat, amely új tartalmakkal is bővül.

16 előadással jelentkezik a tudományos ismeretterjesztő sorozat, amely új tartalmakkal is bővül.
Barabási Albert-László előad

2011. április 4-én indul ismét a Mindentudás Egyeteme a Magyar Televízióban, kibővített tartalommal. A hétfőnkénti tudományos előadást kedden a témába vágó ismeretterjesztő filmek, szerdán pedig kerekasztal-beszélgetés követi. Az első előadó Barabási Albert-László lesz, aki az emberi viselkedés kiszámíthatóságáról beszél.

A sorozat előadói között lesz mellette Acsády László, Aszódi Attila, Chikán Attila, Falus András, Gelencsér András, Hartai Éva, Kéri Szabolcs, Kiss László, Kornai András, Lévai Péter, Mádlné Szőnyi Judit, Mihály György, Moravánszky Ákos, Sarkadi Balázs és Tariska Péter. A műsort Lévai Balázs vezeti.

"A korábban megkedvelt előadások mellett új tartalmakkal bővül a Mindentudás Egyeteme. Az MTV képernyőjén folytatódó sorozat legfontosabb újdonsága, hogy a hétfő délutánonként látható előadásokat másnap tudományos ismeretterjesztő filmek követik az adott téma kutatásáról és gyakorlati megvalósításáról. Harmadnap, szerdánként pedig az előadás témájának a tudományon túlmutató, társadalmi, erkölcsi vagy világnézeti összefüggéseiről láthatnak kerekasztal-beszélgetést az érdeklődők" - mondta el a sorozatról Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője.