2010. december 29.

Vizsgálják a médiatörvényt

A brüsszeli bizottság megkezdte a vizsgálódást a magyar médiatörvény ügyében – közölte a hvg.hu-val a luxemburgi külügyminiszter.

A brüsszeli bizottság megkezdte a vizsgálódást a magyar médiatörvény ügyében – közölte a hvg.hu-val a luxemburgi külügyminiszter.

Egyetlen másik tagállamban sem fordul elő, hogy a teljes médiaszektort egyazon állami hatóság felügyelete alá helyezzék, mely hatóság kormány által kijelölt tagjai egyazon párthoz tartoznak. Éppen az ellenkezőjét tapasztalni másutt: Németországban és Nagy-Britanniában például a sajtó képviselőiből álló testületek gyakorolnak önkontrollt. Németországban a rádiókat és a televíziókat a törvény alapján széles társadalmi bázisnak örvendő, szerkesztőket és kiadókat is tömörítő testületek ellenőrzik – idézi . Nagyjából ez a helyzet majd minden tagállamban, kivéve most Magyarországot. Egy demokráciában a média kontrollálja az államot, és nem fordítva. Ha fordítva történik, akkor az már nem demokrácia – idézi Jean Asselborn szavait a portál.

Egy kérdésre válaszolva elmondta: tudomása szerint egyelőre nincs napirenden a Magyarország elleni szankciók bevezetése.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.