2010. augusztus 02.

WAZ: Magyarországról nem távozik

Kiszáll a délkelet-európai piacokról a nálunk a PLT és a HVG tulajdonosaként jelen lévő német WAZ-csoport.

Kiszáll a délkelet-európai piacokról a nálunk a PLT és a HVG tulajdonosaként jelen lévő német WAZ-csoport.

A Handelsblatt hétfői számában megjelent cikk szerint Románia és Szerbia a két első piac, ahonnan kihátrál a médiacsoport – terveik szerint már az idén. „Délkelet-Európa számunkra nem jövőbeni piac. Ott nem akarunk erősíteni” – idézi a lap Bodo Hombach konszernfőnököt. Szerinte megfelelő kondíciójú ajánlatok esetén értékesítik a régióbeli érdekeltségeiket, azaz akkor léphetnek, amikor az profitot hoz; lehetőség, nem kényszer az értékesítés.

A cégvezető közlése szerint a lépés oka, hogy a térség számos államában versenyellenes a piaci hangulat, és mind több oligarcha jelenik meg a médiában befektetőként, hogy így nyerjen befolyást a közvéleményre. Ugyanakkor – mondta Hombach – szeretnének nagyobb figyelmet fordítani a németországi piacra.

Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója (képünkön) portálunk megkeresésére közölte, hogy a WAZ magyarországi cégei eredményesen dolgoznak, és tovább építik portfóliójukat. Eladásuk soha nem volt napirenden.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.