2010. augusztus 02.

WAZ: Magyarországról nem távozik

Kiszáll a délkelet-európai piacokról a nálunk a PLT és a HVG tulajdonosaként jelen lévő német WAZ-csoport.

Kiszáll a délkelet-európai piacokról a nálunk a PLT és a HVG tulajdonosaként jelen lévő német WAZ-csoport.

A Handelsblatt hétfői számában megjelent cikk szerint Románia és Szerbia a két első piac, ahonnan kihátrál a médiacsoport – terveik szerint már az idén. „Délkelet-Európa számunkra nem jövőbeni piac. Ott nem akarunk erősíteni” – idézi a lap Bodo Hombach konszernfőnököt. Szerinte megfelelő kondíciójú ajánlatok esetén értékesítik a régióbeli érdekeltségeiket, azaz akkor léphetnek, amikor az profitot hoz; lehetőség, nem kényszer az értékesítés.

A cégvezető közlése szerint a lépés oka, hogy a térség számos államában versenyellenes a piaci hangulat, és mind több oligarcha jelenik meg a médiában befektetőként, hogy így nyerjen befolyást a közvéleményre. Ugyanakkor – mondta Hombach – szeretnének nagyobb figyelmet fordítani a németországi piacra.

Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója (képünkön) portálunk megkeresésére közölte, hogy a WAZ magyarországi cégei eredményesen dolgoznak, és tovább építik portfóliójukat. Eladásuk soha nem volt napirenden.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

14 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.