2013. április 02.

Wallis: nem a Wallis pénzeli Uj Péter projektjét

A Wallis-csoport közleménye szerint nincs médiapiaci érdekeltségük, és ezen a jövőben sem terveznek változtatni.

A Wallis-csoport közleménye szerint nincs médiapiaci érdekeltségük, és ezen a jövőben sem terveznek változtatni.

"A Wallis Asset Management Zrt., illetve a Wallis vállalatcsoport semmilyen médiapiaci érdekeltséggel, vagy befektetéssel nem rendelkezik. Ezt a jövőben sem tervezi" - olvasható a Wallis-csoport MTI OTS-en keresztül kiadott közleményében, mellyel a Heti Válasz korábbi értesülését cáfolják. Mint a HVG Online kiemeli: a közlemény megegyezik a március 22-én már egyszer kiadottal, amelyett több médiumnak is eljuttattak (de például a Heti Válasznak utóbbi szerint nem).

Az Uj Péter májusban induló "online hírlapos" projektjével és annak állítólagos politikai kapcsolataival foglalkozó írás a 2013. március 21-én megjelent print Heti Válaszban jelent meg, illetve abból március 20-án egy előzetest közöltek a lap online felületén.

A cikkre Uj Péter is reagált, ahogyan a Cink.hu idézi, ekként: "Kedves fiúk. Eddig jóban voltunk, most majd nem leszünk. Erre számítottam, mondjuk. Megkérdeztek, kábé elmondtam, mi a helyzet, nem hatotta meg őket. Azt azért meg tudom ígérni, hogy ha Bajnai ezredannyira beáll mögém, mint amennyire Lajosék ott vannak a Válasz mögött, akkor a Hősök terén déli tizenkettőkor tetováltatom a seggemre a Heti Válasz aktuális címlapját."

A Heti Válasz aztán március 22-én reagált a "meglepő és heves" reakciókra, melyeket a cikk kiváltott. Addigra Uj Péter tetoválós mondatai mellett a Wallis-csoport kedden ismét kiadott közleménye is megfutotta első körét. A lap azt írja: nem állítottak mást, mint amit a Wallis, és Uj Péter is látta megjelenés előtt a cikket.

A Kreatív Online február 25-én adta hírül, hogy az Index korábbi főszerkesztője új típusú, az Indexnél vagy az Origónál korszerűbb online hírlap elindításában gondolkodik. Mint elmondta: az oldal indulásához egyelőre magánbefektetők biztosítják az anyagi hátteret.