2010. december 10.

Webkettes adatlopás

Eladták volna az iWiW adatbázisát, de végül elfogták őket. Az Origo Zrt. tett feljelentést és számolt be az ügyről.

Eladták volna az iWiW adatbázisát, de végül elfogták őket. Az Origo Zrt. tett feljelentést és számolt be az ügyről.

Az elkövetők az iWiW adatbázisát kívánták megszerezni, és az így szerzett adatokat több tízmillió forintos összegért kívánták értékesíteni. Az elkövetők az egyik, az üzemeltetésben közreműködő, alvállalkozó cég munkatársa segítségével próbálták megszerezni az adatokat, nem pedig feltörni akarták a közösségi oldalt. Az adatbázis tervezett kiszivárogtatásában és értékesítésében közreműködő személyeket a rendőrség munkatársai őrizetbe vették az üzemeltető társaság biztonsági szolgálatának feljelentése nyomán – írja az Origo.

A cikk szerint egyelőre nem ismert, hogy az elkövetőket pontosan milyen bűncselekmények elkövetésével vádolják majd, de a személyes adattal való visszaélés önmagában akár két év szabadságvesztéssel büntethető. A számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetője különösen nagy kár okozása esetén a törvény szerint akár nyolc-tíz évet is tölthet a rácsok mögött, a csalás elkövetőjére pedig ugyancsak öt-tíz évig terjedő börtön szabható ki, ha az különösen nagy kárt okoz.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

15 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.