2014. május 07.

WiFi-régió – magyarok nélkül

Négy térségbeli állam is a legelső tíz helyezett közé került a Kayak.com felmérésében. Magyarország nincsen az éllovas-klubban.

Négy térségbeli állam is a legelső tíz helyezett közé került a Kayak.com felmérésében. Magyarország nincsen az éllovas-klubban.

Az autóbérlést, repülőjegyet és szállást (valamint ezek csomagjait) kínáló oldal azt mérte fel, hogy a hotelek mekkora hányada biztosít ingyenesen WiFi-t vendégeinek. Az élen Románia végzett, 99 százalékos mutatóval, míg Lengyelország és Szlovákia 98 százaléka az ötödik, illetve a hetedik pozícióra volt elegendő. Az élbolyt Montenegró zárja, ahol száz szálloda közül 97 biztosítja ezt a lehetőséget az idejüket ott töltőknek.

Mélyen a 90 százalék körüli globális átlag teljesített ugyanakkor Ausztrália a maga 56 százalékos eredményével, de a turistaparadicsom Ciprus is csupán 85 százalékos mutatóval büszkélkedhet, míg egykori gyarmattartója, Nagy-Britannia eredménye 88 százalékos. Az ázsiai államok közül nem meglepő Tajvan 98 és Japán 97 százalékos eredménye – az viszont igen, hogy előbbivel Kambodzsa, utóbbival Kolumbia produkált azonos mutatót. Európában a német nyelvterület két állama produkálta a legalacsonyabb szabadnet-mutatót.

Ausztriában százból 79 szálloda kedveskedik vendégeinek ezzel a szolgáltatással, ami legfeljebb Németországhoz képest magas ráta; ott ugyanis 73 százalék ez a mutató. A Balkans.com beszámolója szerint a Kayak mintegy száz országot vont be száz keresőmotor metaadatai alapján végzett kutatásába, ugyanakkor eredményeket csak arról az 52 államról publikált, amelyekből számottevő és értékelhető információhoz jutott.

Kétéves az NMHH Szélessáv.net oldala

13 órája

Az oldalt az NMHH azért hozta létre, hogy a széles sávú szolgáltatások főbb jellemzőit folyamatosan hitelesített adatbázis segítségével lehessen ellenőrizni.