2014. május 07.

WiFi-régió – magyarok nélkül

Négy térségbeli állam is a legelső tíz helyezett közé került a Kayak.com felmérésében. Magyarország nincsen az éllovas-klubban.

Négy térségbeli állam is a legelső tíz helyezett közé került a Kayak.com felmérésében. Magyarország nincsen az éllovas-klubban.

Az autóbérlést, repülőjegyet és szállást (valamint ezek csomagjait) kínáló oldal azt mérte fel, hogy a hotelek mekkora hányada biztosít ingyenesen WiFi-t vendégeinek. Az élen Románia végzett, 99 százalékos mutatóval, míg Lengyelország és Szlovákia 98 százaléka az ötödik, illetve a hetedik pozícióra volt elegendő. Az élbolyt Montenegró zárja, ahol száz szálloda közül 97 biztosítja ezt a lehetőséget az idejüket ott töltőknek.

Mélyen a 90 százalék körüli globális átlag teljesített ugyanakkor Ausztrália a maga 56 százalékos eredményével, de a turistaparadicsom Ciprus is csupán 85 százalékos mutatóval büszkélkedhet, míg egykori gyarmattartója, Nagy-Britannia eredménye 88 százalékos. Az ázsiai államok közül nem meglepő Tajvan 98 és Japán 97 százalékos eredménye – az viszont igen, hogy előbbivel Kambodzsa, utóbbival Kolumbia produkált azonos mutatót. Európában a német nyelvterület két állama produkálta a legalacsonyabb szabadnet-mutatót.

Ausztriában százból 79 szálloda kedveskedik vendégeinek ezzel a szolgáltatással, ami legfeljebb Németországhoz képest magas ráta; ott ugyanis 73 százalék ez a mutató. A Balkans.com beszámolója szerint a Kayak mintegy száz országot vont be száz keresőmotor metaadatai alapján végzett kutatásába, ugyanakkor eredményeket csak arról az 52 államról publikált, amelyekből számottevő és értékelhető információhoz jutott.