2010. november 27.

Windows Live az Adaptive-tól

Harmadik alkalommal tartott Microsoft Advertising Workshopot az Adaptive Media. Az apropó a Wave 4 volt – közölte a társaság.

Harmadik alkalommal tartott Microsoft Advertising Workshopot az Adaptive Media. Az apropó a Wave 4 volt – közölte a társaság. Ebben a Microsoft radikálisan újragondolta a Hotmail és Messenger alkalmazásokat, és olyan megoldásokat kínál új és potenciális felhasználóinak, amik nemcsak illeszkednek a közösségi médiában az utolsó években végbement forradalmi változásokhoz, hanem sok szempontból koncepcionálisan is újrarendezik az internetezés nyújtotta lehetőségeket.

Hagyománnyá vált az Adaptive Media Sales House életében, hogy hirdető ügyfeleit és ügynökségi partnereit félévente szakmai rendezvényen látja vendégül. A budai Barabás Villa adott helyt az idei második Microsoft Advertising Workshop-nak, ahol a félnapos program keretében közel hatvan média- és marketingszakember ismerkedett a Windows Live új verziójával, és meghívott előadók segítségével mélyülhetett el a digitális médiatervezés kérdéseiben.

A rendezvény közvetlen apropóját az adta, hogy Wave 4 néven a Microsoft radikálisan újragondolta a Hotmail és Messenger alkalmazásokat, és olyan megoldásokat kínál új és potenciális felhasználóinak, amik nemcsak illeszkednek a közösségi médiában az utolsó években végbement forradalmi változásokhoz, hanem sok szempontból koncepcionálisan is újrarendezik az internetezés nyújtotta lehetőségeket.

A Wave 4 két legjelentősebb pillére közül az egyik a Microsoft háza táján már egy ideje emlegetett Consumer Cloud. A Cloud koncepció lehetővé teszi a teljesen integrált Hotmail és Messenger alkalmazások számára, hogy telepített Office szoftverek vagy akár a Windows operációs rendszer jelenléte nélkül is képes legyen kezelni Office-dokumentumokat, illetve az alkalmazások segítségével megosztott tetszőleges állományokat, köztük akár több száz fotót tartalmazó albumokat vagy méretes videofájlokat is a virtuális térben tároljon könnyedén hozzáférhető módon.

Legalább ennyire innovatív az a megoldás, amivel a Facebook térhódítása ellenére dinamikusan szaporodó felhasználói bázissal rendelkező Hotmail és Messenger képes összekapcsolódni akár tucatnyi közösségi média alkalmazással. Az új Windows Live teljes közösségi média integrációt ígér és valósít meg látványos és jól áttekinthető módon megkönnyítve ezzel mind a gyakorlott mind a kezdő felhasználók tevékenységét.

"Az utóbbi időben sokak előtt olyan kép alakulhatott ki az internetezés jövőjéről, mintha minden a Facebook körül forogna. Hallottunk olyan hangokat is, amelyek már temetni készültek a Windows Live-ot, de erre jócskán rácáfol a Wave 4. Az új verzió nem a Facebook vagy más közösségi megoldások ellenében dolgozik, hanem éppen arról van szó, hogy egyfajta rendező elvet visz abba a világba, amiben sok felhasználó már egy kicsit elveszettnek érezhette magát." - nyilatkozott a Wave 4-ról Tomas Koska, a Microsoft Advertising képviselője. "Bár alig pár hete vált teljes mértékben hozzáférhetővé, az új Windows Live-ot világszerte már több mint tízmillióan kapcsolták össze a Facebook-kal és másfélmillióan a YouTube-bal. Ez 250 milliónál több alkalommal összesen másfél milliárd percnyi chat-et generált a Messenger és a Facebook között." - tette hozzá a szakember.

A Wave 4 bemutatót követően Barnóth Zoltán az MEC Interaction ügynökségi vezetője a digitális kommunikációval összefüggésben kötelezően megfogalmazandó célkitűzésekről és hatékonysági mutatókról, valamint az online reklámokkal szemben támasztható elvárások lehetőségeiről tartott előadást. Victoria Grigoryan, a Microsoft Advertising közép-európai régióért felelős értékesítési vezetője a digitális médiának a médiamixbe való hatékony integrálására mutatott gyakorlati példákat az MSA nemzetközi piacairól különös tekintettel az FMCG-szektor hirdetőire. A szakmai előadások sorát Juhász Péter Tibor, a Procter & Gamble integrált kommunikációért felelős vezetője zárta, aki az előzőekben vázolt elvek és gyakorlati szempontok érvényesülését mutatta be hirdetői szemszögből.

A program utolsó részeként a jelenlévők bemutatót láthattak a Microsoft Advertising hazai és nemzetközi portfoliójában a közelmúltban megjelent kampányok legkreatívabb hirdetéseiből, továbbá tájékoztatást kaptak az új Windows Live verzióban megjelenő újfajta vagy a korábban megszokottól eltérően működő hirdetési formátumokból. Az új verzióban a kibővült felhasználói felületnek köszönhetően szaporodnak a már hagyományosnak tekinthető hirdetési lehetőségek, újdonságként pedig lényegesen gazdagabbá válik a kifejezetten a közösségi és a virális hatásokra építő megoldások eszközkészlete, elsősorban a kreatív önkifejezést támogató formátumok.