2016. április 22.

Yahoo: rossz előjelek

Finoman szólva is kedvezőtlen negyedéves számokkal lepte meg a piacot az internet-mohikán, amely a hírnevét megalapozó üzletágat árulja épp.

A Yahoo részvényei egy százalékot emelkedtek a hírre, hogy a társaság valamelyest túlteljesítette az elemzői várakozásokat, de árbevétele így is 11,3 százalékot zuhant. Ami nem teszi a vállalatot túlzottan csábító befektetési célponttá, épp akkor, amikor árulják kereső- és display-hirdetési üzletágát.

Az 1,09 milliárd dolláros árbevétel egyébként négy egymást követő negyedév növekedése után volt az első mínuszban zárt három hónap. Eközben az előző negyedév 21 milliós nyeresége most 99 millió dolláros mínuszba fordult.

Ugyanakkor, emlékeztet számos médium, az eredmények azt mutatják, hogy a menedzsment nem találta meg az ellenszert a később indult, de nagyra nőtt versenytársak (így a Facebook és a Google) térhódításának ellensúlyozására.

Több médium is megemlíti: az alapüzletágra hétfőn indult licitben az amerikai Verizon Communications Inc és a brit Daily Mail-csoport tűnik a legesélyesebbnek a győzelemre. Más kérdés, hogy a cégvezetés a negyedéves számok bejelentésekor nem nyilatkozott érdemben az eladási folyamat állásáról.