2010. szeptember 20.

YouTube – ez művészet?

A világ egyik legismertebb kortárs művészeti múzeumába is betört a videómegosztó – mégpedig kiállítási tárgyakkal.

A világ egyik legismertebb kortárs művészeti múzeumába is betört a videómegosztó – mégpedig kiállítási tárgyakkal.

Még a nyáron írt ki pályázatot a New York-i Guggenheim Múzeum és a YouTube; a legkreatívabb 125 filmecske közül választják ki azokat, amelyek bekerülhetnek a tárlatba. Azaz a világ négy helyén (Berlinben, a spanyolországi Bilbaóban, New Yorkban és Velencében) lesznek megtekinthetőek. De a filmeket magától értetődően elérhetjük a neten is.

A mezőny nem volt gyenge – már akkor sem, ha kvantitatív jellemzők alapján ítéljük meg. 91 országból összesen 23 ezer alkotás érkezett be. A következő eredményhirdetésre október 21-ig kell várnunk; ekkor a húsz legjobbnak ítélt munkát nevezik meg.

 

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.