2011. június 07.

Zavartalan digitális átállás a Közel-Keleten

Az elmúlt hónapok közéleti és társadalmi felbolydulása nemigen hagyott nyomot Afrika és a Közel-Kelet digitális átállásán.

Az elmúlt hónapok közéleti és társadalmi felbolydulása nemigen hagyott nyomot Afrika és a Közel-Kelet digitális átállásán.

Egy 18 állam adatait összegző kutatás szerint öt év múlva a térség televízióval rendelkező háztartásainak 81 százaléka már digitálisan fogja a jeleket. (Az első állam, ahol elérik – még az idén – a 100 százalékot, Izrael lesz.)

A régióban ráadásul robbanásszerű növekedés elé néz a televíziós piac: hatalmas a népességnövekedés aránya és egyre több szegény család tudja megfizetni a tévét, így a 2016-tal záruló tíz évben mintegy 20 millióval emelkedik a tévével rendelkező otthonok száma.

A világ ezen részében félezer műholdas csatorna verseng a nézők kegyeiért, akik talán ezért is választják előszeretettel a tányéros megoldást: öt otthonból kettőben parabolaantennával veszik az ingyenesen fogható programokat.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.