2010. november 07.

Zenén spórol a kertévé

Első hallásra szokatlan módszerrel csökkentené a csatorna költségeit a Channel 5 új tulajdonosa.

Első hallásra szokatlan módszerrel csökkentené a csatorna költségeit a Channel 5 új tulajdonosa.

Az RTL-csoporttól nemrégiben megvásárolt adó producereit ugyanis arra szólították fel: használjanak a műsorokhoz minél kevesebb jogdíjköteles zenét, így spórolva a közös jogkezelőnek fizetendő összegen – állítják az ügyben érintett műsorkésztők. Az új gazda, Richard Desmond mintegy 20 millió fontot tervez megtakarítani a csatornánál – ennek egy kisebb szelete a zenestop.

A cég szerint nem a díjköteles zenék visszaszorítása a cél, hanem az, hogy minél több eredeti mű csendüljön fel a műsorokban, de se arról nincs szó, hogy kiirtanák mások dallamait a csatornáról, se arról, hogy ne fizetnének a jogkezelőnek.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

5 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.