2016. október 28.

Zsebtévé a közmédiától

A mobilkommunikáció előretörésének megfelelően szerdától újabb közmédiás applikáció érhető el: a Médiaklikk alkalmazással egyszerre lehet a zsebünkben lehet a tévé és a rádió.

Az MTVA közleménye szerint a mediaklikk.hu a közmédia egységes, a teljes televíziós és rádiós tartalmi kínálatot lefedő multimédia-portálja, ahol élőben is követhetők a különböző csatornák, de akár a Duna sikersorozatai - Egynyári Kaland, Munkaügyek -, vagy akár az M5 nyelvleckéi is visszanézhetőek. Ennek a portálnak készült el most a mobilapplikációja, amely még kényelmesebbé teszi a tartalmak megtekintését, hiszen az applikációból egyenesen az okostévénkre irányíthatjuk azokat egy közös wifivel.

A közmédia az új applikációtól azt reméli, hogy a Médiaklikk látogatottsága mintegy 30 százalékkal növekszik a következő időkben. A médiafogyasztási szokások alapján ugyanis a hazai televíziós háztartásokban élők 34 százaléka vallja magáról azt, hogy rendszeresen néz televíziós tartalmakat a weben vagy az okoseszközén, s közülük 64 százalék az adott televízió weboldalán vagy alkalmazásában teszi ezt, vagyis a Médiaklikk-app egy valós felhasználói igényre adott fejlesztői válasz.

A Médiaklikk alkalmazással a közmédia a lehető leginkább "akadálymentes" tartalomelérést kívánta elérni, így a fejlesztők elsődlegesen az élő adások, illetve a visszanézhető tartalmak minél könnyebb megtalálására helyezték a hangsúlyt a felhasználói felület megtervezése során. A lényeg, hogy 1-2 kattintással mindenki megtalálja a neki fontos streamet vagy videót.

A Médiaklikk applikációjával az MTVA mobilalkalmazásainak száma 7-re nőtt.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.