A TV2 olyan felvételhez jutott hozzá, amelyben tisztán érthetően zsidózik egy ülésen Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

"Megdöbbentő felvételhez jutott a tenyek.hu szerkesztősége, amelyben az hallható, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózik.

Elszabadultak az indulatok a Ferencvárosi Önkormányzatban. Csupán egy éve vezeti Baranyi Krisztina a 9. kerületet, az őt támogató baloldali szivárványkoalíció máris megbomlott. Baranyi egy véres csatatérré változtatta a kerületet, a bizalmasait is maga ellen fordította a saját érdekei miatt.

A döbbenetes antiszemita kijelentés is egy baloldali viszály közben futott ki a polgármester száján.

Az újabb viszályt egy üres telek robbantotta ki, ami az önkormányzat tulajdona. Mint más ingatlanokat, ezt is el akarta adni Baranyi Krisztina. Bár hamar akadt vevő, a szövetségesein nem tudta egykönnyen átvinni a javaslatot." - olvasható a Tenyek.hu oldalon.

Az érintett közösségi oldalán reagált, mint írja nem zsidózza le a történetben szereplő vállalkozót. “Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?” - írta.

A botrányról a Magyar Nemzet is foglalkozott, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózott című cikkben világítják meg az ominózus kijelentés hátterét: "Baranyi Krisztina durva antiszemita kijelentése egy múlt hét csütörtökön, online megtartott képviselői tájékoztatón hangzott el, amelyen a Vágóhíd utca 6. szám alatti ingatlan elidegenítésére kiírt pályázat elbírálásáról számolt be a képviselő-testület tagjainak. Közölte, hogy a veszélyhelyzeti rendelkezés adta jogával élve, eseti jelleggel magához vonta a gazdasági és közbeszerzési bizottság jogkörét, és egy személyben döntött az inkriminált, 363 négyzetméter területű, beépítetlen telek tulajdonjogának megszerzésére kiírt pályázatról. A tendert eredményesnek nyilvánította, és az egyetlen jelentkezőt, az S-Hotel Fejlesztő Kft.-t nyertesnek mondta ki." - emeli ki a magyarnemzet.hu.