2014. április 01.

Ádáz Harc az Európai Frekvenciákért. Nyerhetnek-e a Közmédiumok?

Ismét vita tört ki azon, kinek mekkora frekvenciatartományra lesz szüksége a jövőben. A közmédiumok európai szervezete is beleszólt.

Ismét vita tört ki azon, kinek mekkora frekvenciatartományra lesz szüksége a jövőben. A közmédiumok európai szervezete is beleszólt.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége attól tart, hogy a mobilosok sávigényeinek túlbecsülése okán jelentős veszteségeket kell majd elkönyvelnie az ágazatnak a jövő évi Távközlési Világkonferencián (WRC-15). Az EBU honlapján publikált álláspont szerint például még mindig nem készült teljes körű költség-haszon elemzés e tárgyban, ezek nélkül pedig problémás dolog döntéseket hozni a mobiltechnológiával szolgáltatók javára.

Márpedig, érvelnek, a meglévő szolgáltatók lehetőségeinek visszanyesése nem csupán a műsorszóró ágazatában, de a kultúrától a tartalomiparon át a társadalomig az élet számos területén éreztetné – szerintük negatív – hatását.

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.