Amy és Tammy Slaton, Kentucky belevaló testvérpárosa legelőször Youtube rajongóik előtt vallottak a túlsúlyuk okozta mindennapos nehézségekről. A TLC most életük legnagyobb kihívására kíséri el őket: jó pár kilótól meg kell szabadulniuk ahhoz, hogy alávethessék magukat egy súlycsökkentő műtétnek.

A Dundi nővérek: Le a kilókkal című dokumentumfilm a 31 éves Amy életét követi nyomon, aki családot akar alapítani újdonsült férjével, azonban a súlyából fakadó egészségügyi problémái miatt eddig ez nem valósulhatott meg. A 32 éves Tammy folyamatos segítséget igényel a mindennapos teendői ellátásában, így kórházi kezelése után rögtön a friss házasokhoz költözött. Arról álmodozik, hogy egy nap sikerül függetlenednie húgától és rátalál a szerelem. 184 és 275 kilósan sokat kell tenniük azért, hogy mindez ne csak egy álom maradjon: az életmentő műtét miatt szigorú fogyókúra vár rájuk.

A sorozat az orvossal való konzultációktól kezdve minden lépésüket figyelemmel kíséri, bemutatva azokat a kihívásokat, amelyek az egészségesebb étkezéssel és a testmozgással járnak. Legyen szó edzőgépekről, vagy a kulináris élmények visszautasításáról, a nővérek sokat tanulnak és nevetnek, miközben megkísérelnek egy sokkal fittebb életet élni. Tamy mozgáskorlátozottsága miatt kénytelen jobban Amyre támaszkodni, mint ahogyan azt szeretné, amely pedig egyre inkább növeli a feszültséget közöttük. Az orvosi vizsgálatokat leszámítva már hat éve nem hagyta el az otthonát. Ez az elszigeteltség rányomja a bélyeget mindkettőjük hangulatára. Közösségi igényük kielégítése céljából csináltak egy Youtube csatornát, ahol vicces videókat tesznek közzé magukról, dokumentálva az életük történéseit. De minden poén mögött komoly gondolatok vannak: a lányok tisztában vannak azzal, hogy helyzetüknek a fele sem tréfa….

A nézők március 3-tól minden kedden 20.00 órakor egy igazi érzelmi hullámvasútnak lehetnek tanúi: a testvérpár hol fent, hol lent van, és mindez próbára teszi a közöttük lévő kötelék erősségét.

Címkék: média TLC