2010. december 26.

Állami kereső indult

A helyi keresőpiac legbefolyásosabb szereplőjének szánják a kínai kommunista párt lapjának most elindított szolgáltatását.

A helyi keresőpiac legbefolyásosabb szereplőjének szánják a kínai kommunista párt lapjának most elindított szolgáltatását.

A Goso.cn az első olyan kereső Kínában, amely mögé felsorakozik az ország állami médiája. Nem lehet véletlen, hogy a szolgáltatás deklarált célja, hogy „Kína szava legyen a világhálón”. Ezzel komoly versenytársat kap a hazai fejlesztésű Baidu, amely annak nyomán erősödött meg, hogy visszafogta kínai jelenlétét a helyi és a világpiacot is uraló amerikai Google.

A Baidu 2010 harmadik negyedében a kínai piac 73 százalékát mondhatta magáénak, míg a Google körülbelül 22-t; mindez azt jelenti, hogy a többi keresőnek a torta alig öt százaléka jutott. Kínában a legfrissebb adatok szerint mintegy 420 millióan interneteznek.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.