2018. március 20.

Állítólag...: Új csapat, új részek

Tovább folytatódik az élet legizgalmasabb, mindannyiunkát foglalkoztató kérdéseinek hajszolása az Állítólag… című sorozat legújabb részeinek köszönhetően.

Az Állítólag… új generációja újabb kérdéseket és mítoszokat vesz górcső alá, hogy kiderítse mi is az igazság a sokszor kétes, sokunkat foglalkoztató ügyekben. Az új szezonban, Brian és Jon többek között egy bábu segítségével azt is teszteli, hogy halálos lehet-e a légzsák felrobbanása, ha az anyósülésen, műszerfalra tett lábakkal utazunk és így szenvedünk balesetet.

Egy filmes fogás tesztelésére is jut idő: vajon a való életben is le lehetne fejezni a rosszfiút, a zombit vagy egy szörnyet egy olyan pontos vágással, hogy utána a fej pár másodpercig még a helyén marad egy drámai szünet erejéig? A válasz megtalálásához speciális kardot épít a csapat és persze több bábu feje is a porba hull a teszt során.

De egyéb mítoszok is a boncasztalra kerülnek ebben az évadban, nem fogunk unatkozni, hiszen megtudhatjuk azt is, hogy ha egy rabló a kéménybe szorul és a ház tulajdonosa bekapcsolja a propánnal működő kandallóját kilőheti-e a gonosztevőt.

Brian és Jon bebizonyítják, hogy érdemesek a mítoszírtók címre, elképesztő mérnöki és tudományos hozzáértésükkel, magabiztos szakmai hátterükkel már az Állítólag…: mítoszírtókat keresünk epizódjaiban is jól vették az akadályokat. Egészen biztos, hogy ezek a srácok méltók arra, hogy folytassák az Állítólag… örökségét.

Az Állítólag… először 2003-ban mutatkozott be a Discovery Channel műsorán és 2016-ban fejezte be a pályafutását. A sorozat 2009 és 2016 között egymást követően több Emmy jelölést is kapott a legkiválóbb valóságshowknak elkülönített (Outstanding Reality Program) kategóriában. A műsor különleges elegye a tudományos módszereknek, a jókedvű kíváncsiságnak és találékonyságnak, az Állítólag… egyértelműen egy egyedi hangvételű műsor, egy magával ragadó kísérletezéssorozat.

Új csapat:

Jonathan Lung:
Jon a kétkezi munka embere, egyetemi évei alatt egy fa- és fémmegmunkáló boltban dolgozott, elsőre érezte, hogy jó nyomon jár. Az évek során lehetősége volt tapasztalatot szerezni különböző anyagok megmunkálásában: fa, fémek, műanyag, papír, gyanta, szilikon vagy agyag, mind új életre kel a kezei alatt, de emellett a digitális világban is tevékenykedik, mégpedig szabadúszó grafikusként.

Brian Louden:
Brian már fiatalkora óta tele van kérdésekkel és a gimnazista fizika tanárának bíztatására egyre inkább belemerült a kísérletezésekbe. Innentől kezdve a természettudományok iránti érdeklődése határozta meg az életét, mégis rohammentősnek állt. Ez a munka nem sokáig elégítette ki a kíváncsiságát, ezért visszaült az iskolapadba és elvégezte a biológiaszakot. Brian számára a folyamatos tanulás teszi izgalmassá az életet. Állandóan új ismereteket szerez, de fontosnak tartja azt is, hogy ezeket megossza másokkal, így válik tökéletes Állítólag… csapattag belőle.