2010. szeptember 03.

Árpa: turpisság a nézettségmérésben

Jól kitalált rendszer a nézettségmérés, de trükk van benne; nehéz lenne azonban bármit is bizonyítani – állította egy interjúban Árpa Attila.

Jól kitalált rendszer a nézettségmérés, de trükk van benne; nehéz lenne azonban bármit is bizonyítani – állította egy interjúban Árpa Attila.

A rendszer nagyon sok hibalehetőséget tartalmaz, ezt valóban nevezhetjük a turpisság lehetőségének. Hihetetlen összegekről van szó, éves szinten milliárdokról beszélünk és amennyire ezt az országot ismerem, nagyon nehéz lenne velem elhitetni, hogy nem történnek itt is féllegális, vagy teljesen illegális tranzakciók. Mivel ennyi pénzről van szó, biztos nagyon jól ki van találva a rendszer, igen nehéz lenne ténylegesen bármit is rájuk bizonyítani – mondta egy interjúban a rendező-producer.

„A mérésben résztvevő úgynevezett paneltagok valójában nem kapnak semmit, leszámítva néhány kisebb ajándékot. Ezeket egy katalógusból választhatják ki. Valaki beenged a lakásába néhány idegen szerelőt, akik egy furcsa kütyüt a tévére rögzítenek, majd cserébe kap egy cappuccino főzőt, vagy egy fűnyírót. Ebből a tényből már kiderül, hogy milyen családokról lehet szó. Értelmes átlagember nem valószínű, hogy belemenne ilyesmibe” - mondta.

„Évekkel ezelőtt a Tárki piackutató cég megvizsgálta, majd kidolgozta a panel-összeállítást. A Tárki cég vezetője érdekes módon Kolosi Péter édesapja volt” – jegyezte meg Árpa.