2013. június 08.

Árvízvédelmi rádió indul vasárnap

2013. június 9-én, vasárnap reggel 8 órától országosan elérhető frekvenciákon kezdi meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM).

2013. június 9-én, vasárnap reggel 8 órától országosan elérhető frekvenciákon kezdi meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetít a dunai árvízi védekezésről. A Dunán levonuló történelmi árhullám minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítja mind a Duna menti falvak és városok lakóit, mind a védekezésben résztvevőket.

Az eredményes védekezés országos erőpróbát jelent, amely a katasztrófavédelem, a honvédség és az önkéntes munkára jelentkezők összehangolt együttműködésével napok óta szervezetten, egyes szakaszokon heroikus erőfeszítésekkel zajlik - jellemzi a helyzetet az NMHH közleménye, amely bejelenti az Árvíz FM elindítását.

Az új, ideiglenes, 30 napig sugárzó országos rádióadó a hazai védekezés eredményességét kívánja elősegíteni. Az Árvízvédelmi Rádió folyamatos tájékozódási lehetőséget kínál a rádióhallgatóknak a hiteles tájékozódásra, percről percre figyelemmel kísérve a Dunán levonuló történelmi árhullám elleni védekezés aktuális híreit.

Ezekben a nehéz napokban mindennél fontosabb cél, hogy a kormány által kihirdetett országos veszélyhelyzet ne fordulhasson tragédiákkal járó katasztrófába. Ennek egyik fontos eszköze a folyamatos és hiteles tájékoztatás. Az NMHH és az MTVA az új, ideiglenes rádióadó elindításával fontos célnak tekinti azt is, hogy az ország polgárainak tájékoztatása mellett mindazon médiumok munkáját is elősegítse, amelyek elsőrendű feladatuknak tartják, hogy az árvízhelyzet alakulásáról minél több pontos és hiteles információt tegyenek közzé olvasható a hatóság közleményében.

Az Árvíz FMműsora a következő frekvenciákon érhető el:

BUDAPEST 100.8 MHz

CSÁVOLY 96.7 MHz

GYŐR 87.6 MHz

KABHEGY 107.2 MHz

KÉKES 95.5 MHz

KISKŐROS 88.4 MHz

KOMÁDI 103.0 MHz

MISKOLC 97.1 MHz

NAGYKANIZSA 90.2 MHz

PÉCS 95.9 MHz

SOPRON 96.8 MHz

SZEGED 90.3 MHz

SZENTES 100.4 MHz

TOKAJ 97.5 MHz

ÚZD 101.5 MHz

VASVÁR 91.6 MHz

 

Címkék: árvíz rádió nmhh