2015. november 04.

Átadták a Digital Divas díjakat

A Cosmopolitan és az AVON közös bloggerpályázatán az öt kategóriagyőztes mellett közönségkedvencet is választottak.

Idén második alkalommal adták át az AVON és a Cosmopolitan közös bloggerpályázatának díjait, melyre több mint 200 nevezés érkezett. Az elbírálás során a blogokat az egyediségen kívül dizájn, felépítés és tartalmi szempontból egyaránt értékelték, hiszen ezek mind elengedhetetlen részei egy igényes blognak. A szakmai zsűri végül öt különböző kategóriában választotta ki a legjobbakat, akik a Digital Divas konferencián vehették át a díjakat.

Az Év divatbloggere a Fifty Pairs of Shoes lett, az Év szépségbloggere címet pedig az Enntrance blog érdemelte ki. Az Év vlogja kategóriájában a zsűri az Inspirációk.hu oldalt ítélte a legjobbnak, míg az Év legdizájnosabb blogja kategóriában a Pandarte blog kapott elismerést. Az új blogok közül az Év feltörekvő bloggere a szakmai zsűri döntése alapján a Chloe from the Woods divatblog lett. Ezen felül a legjobb 25-be kerülő versenyzők közül egyet az olvasók választhattak ki. A legtöbb szavazatot Viszkok Fruzsi vlogger kapta, így ő lett idén a Közönség kedvence.

A szakmai zsűriben Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője, Végh-Kósa Anita, az AVON kommunikációs vezetője, Kustánczi Norbert, a 24.hu főszerkesztője, Bíró Pál, a YouTube magyarországi menedzsere, valamint Lilu műsorvezető és egyben divatblogger kapott helyet.

Az egész napos konferenciára, az ország minden részéről érkeztek bloggerek. A konferencia célja, hogy inspirálja és egyben motiválja a magyar bloggerközösséget arra, hogy minél jobban kihasználják az online világban rejlő lehetőségeket. A szervezők arra törekedtek, hogy illusztris szakmai személyiségek bevonásával, gyakorlatias tippekkel és hasznos ismeretekkel lássák el a résztvevőket az Instagramban rejlő lehetőségek, a videókészítés, a YouTube gyakorlati megismerése, vagy éppen a márkákkal, partnerekkel való együttműködés terén. Az előadók soraiban továbbá sikeres bloggerek és vloggerek is helyet kaptak, akik saját tapasztalataik megosztásával gyarapították bloggertársaik ismereteit.