2017. szeptember 18.

Átadták a Szalay Annamária-médiadíjakat

Nagy Katalin, a Magyar Rádió Vasárnap újság című műsorának felelős szerkesztője és Hanczár János író, újságíró, beszédtanár vehette át a Szalai Annamária Média Alapítvány díját.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2013-ban, Szalai Annamária halálának évében létrehozott elismerést odaítélő kuratórium elnöke az eseményen arról beszélt: egy kitűnő ember emlékét őrzi a díj, amellyel azokat ismerik el, akik az ő elveinek megfelelően alkotnak. Hozzátette, ahogyan telnek az évek, egyre inkább hiányzik személyisége, mosolya és az az okos világlátás, amellyel a médiára és annak környezetére tekintett - idézte fel a politikus a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság első elnökének emlékét.

Elmondta: Nagy Katalin, az MTVA vezető szerkesztője az 1980-as években kezdett rádiózni, majd a televíziózásba is belekóstolt, tevékenységét szakmai ás állami elismerésekkel díjazták, Hanczár János pedig beszédpedagógusként a legfiatalabb korosztályok játékos tanításától kezdve végzi a beszédművelés feladatát, bonyolult ügyekben is a közérthető beszéd fontosságát mutatva fel.

(Forrás: MTI)