2012. június 08.

Átadták a VoltFolio 2012 díjait

12 kategóriában adták át a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Göczey Zsuzsa rádiós életműdíjas lett.

Csütörtök este este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, az ismert rádiós zenei szerkesztő életműdíjat vett át.

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt, ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt.

Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este a Gourmet Fesztivál zártkörű programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra.

Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a televíziós csatornák versenyében az m1 végzett az élen.

A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi Rádió vehetett át díjat.

Az újságírók versenyében Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.

A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.

Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen.

2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől.

Egyébként elindult a közönségszavazás is, mely egészen augusztus elejéig zajlik majd a www.voltfolio.hu oldalon. A közönség a szakmai szavazás kategóriánkénti legjobbjai közül választhatja ki azokat, amelyek szerintük kimagasló színvonalt képviselnek. Az eredményt augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztiválon megrendezendő Magyar Dal Napja program keretében hirdetik ki.