2014. szeptember 11.

Átalakít a Neue Zürcher Zeitung

A napilap a digitális jövőre készülne fel ilyen módon. A folyamat nem lesz súrlódásoktól mentes.

A napilap a digitális jövőre készülne fel ilyen módon. A folyamat nem lesz súrlódásoktól mentes.

A Neo nevet viseli a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) új elképzelése. Eszerint az aktuális híreket csak online közölnék, a nyomtatott napilap pedig a háttérbeszámolókra fókuszálna, a legjobb anyagokból válogatva és az eddigieknél kisebb összterjedelemben.

Veit Dengler, az NZZ-csoport vezérigazgatója a Schweiz am Sonntag lapnak adott nyilatkozatában megerősítette a Neo-projekt elindításáról szóló információt, valamint elmondta, hogy a céljuk, hogy csatornától függetlenül azt szállítsák az ügyfeleknek, amire azoknak igényük van.

Bár a napilap és a weboldal szigorúbb feladatmegosztására vonatkozó találgatásokat visszautasította, elmondta: "Az viszont igaz, hogy intenzíven törjük a fejünket az újság koncepcióján, és a nyomtatott NZZ megújítására törekszünk."

A Neora nyilvános folyamatként tekintenek a lapnál, amelybe a munkatársak széles körét vonják be. A terv mégis nyugtalanságot váltott ki a szerkesztőségben. A Spiegelhez hasonlóan ugyanis itt is igaz, hogy a print szerkesztői nem szívesen publikálnák szövegeiket online, inkább megvárnák, míg helyet találnak azoknak a nyomtatott kiadásban, írja a Horizont.net.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

10 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.