2010. szeptember 30.

Átmeneti koncesszióhosszabbítás?

Összesen 101 rádiós frekvencia pályáztatása van valamilyen fázisban. Lehet, hogy átmenetileg helyükön maradhatnak a mostani jogosultak?

Összesen 101 rádiós frekvencia pályáztatása van valamilyen fázisban. Lehet, hogy átmenetileg helyükön maradhatnak a mostani jogosultak?

Helyi, körzeti és közösségi hullámsávokról van szó, s a testület (amiatt, hogy jogelődje, az ORTT nem tette közzé időben a jelentkezési felhívásokat) most körülbelül egy évnyi késésben van. Mint a Népszabadság felidézi, előbb az akasztotta meg a munkát, hogy a közmeghallgatáson az érintettek alaposan lehúzták a pályázat-tervezeteket, majd május elején (a parlament megalakulásával) működésképtelenné vált az ORTT.

A szeptember 6-a előtt megindított pályázati eljárásokban a jogelőd által korábban elfogadott felhívásokat, tervezeteket a médiatanács "felülvizsgálhatja és módosíthatja". Ezekben az esetekben a módosításokat a törvényben előírtak szerint közzéteszik, és ismét meghallgatást tartanak. Amennyiben a pályázati felhívást vagy annak tervezetét korábban már közzétették, a médiatanács tájékoztatja a nyilvánosságot az ismételt közzététel és meghallgatás okairól – írja a lap.

„A szakmában is közmegegyezés látszik kialakulni azzal kapcsolatban, hogy a folyamat rendezésére aligha marad más korrekt megoldás, mint a frekvenciaengedélyek ideiglenes meghosszabbítása mintegy másfél- két évre, annak érdekében, hogy a tenderek tisztességesen lebonyolíthatók legyenek” – olvasható a Népszabadságban.