2010. július 28.

Átszervez a HVG

A nemzetközi trendeknek megfelelően a HVG is a több platformú tartalomelőállításra koncentrál majd - jelentette be Szauer Péter vezérigazgató.

A print és online értékesítési divíziók tavaszi integrációját követően a HVG cégcsoport ősztől átszervezéseket hajt végre annak érdekében, hogy egyes print és online termékei közös irányítás alá kerüljenek. A nemzetközi trendeknek megfelelően a HVG is a több platformú tartalomelőállításra koncentrál majd, és ennek megfelelően alakítja szervezetét is – jelentette be Szauer Péter vezérigazgató.

A hvg.hu oldalon megjelent információk szerint a cégcsoport stratégiájának megfelelően a HVG hetilap mellett több divízió jön létre a HVG Zrt. keretein belül, amelyek olyan önálló tematikus termékcsoportokat fognak majd át, mint a karrier, az üzlet, az életmód és a technika, és a szerkesztőségeiket közös newsroom szolgálja majd ki.

Szauer Péter (képünkön) elmondta, egységes irányítás alá kerülnek a csoport különféle különkiadványai és havilapjai. A divíziókban a webes és a print tartalmak fejlesztése is közös irányítást kap, már ennek megfelelően indul útjára több mobil digitális fejlesztés.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Dely Tamás, a Hvg.hu vezérigazgatója lesz felelős az egyesített print-online tartalommenedzsment és fejlesztés irányításáért, de megtartja az online cégben betöltött pozícióját is.

A kiadó folytatja a költségcsökkentést is, ennek megfelelően egyes pozíciókat összevonnak, csökken a print és nő az online tevékenységgel foglalkozók száma. A struktúraátalakítás mellett a HVG hetilapot érintő legfontosabb változás, hogy szeptember közepétől megújul a lap külalakja, új rovatok indulnak. Stílus néven aktuális kultúra és életmódrovata lesz a hetilapnak, heti kulturális ajánlóval, a Prizma rovat pedig a tudomány és a technika híreit közli majd – jelentette be Vass Péter, a HVG főszerkesztője. A kategóriájában piacvezető hetilap, amelyet jelenleg közel 300 ezren olvasnak, e lépésekkel kívánja erősíteni pozícióját a politikai-gazdasági lappiacon.

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

12 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.