Napilap üzletágat hozott létre a médiacég.

2015 februárjától új szervezeti struktúrával működik a Mediaworks. A cég Napilap üzletágat hoz létre, amely a korábban elkülönülten működő Közéleti és Gazdasági, Regionális és Sport üzletágak összevonásával jön létre. Ide tartozik a nyolc megyei napilap, a Grátisz lapcsoport, a Népszabadság, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, illetve a napilapokhoz kapcsolódó időszaki kiadványok és online portálok egyaránt. Ez a vállalat legnagyobb divíziója, mintegy 400 munkavállalóval.

Az új üzletág élére Hanák Tamás kerül, aki eközben megtartja a Népszabadság Zrt.-ben és a Zöld Újság Zrt.-ben betöltött pozícióit is. A szakember a Mediaworks Hungary megalakulása óta a vállalat Közéleti és Gazdasági Üzletágának az igazgatói posztját töltötte be. 2006-tól dolgozik a Népszabadság Zrt.-nél előbb, mint hirdetési igazgató, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató helyettes.

Hanák Tamás

Nézze meg Hanák Tamás teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

 

Munkáját a jövőben új feladatkörben Póré László, mint regionális lapigazgató, valamint Sinkovits András, mint sportlapokért felelős lapmenedzser segíti. Sinkovits András korábban marketingmenedzserként dolgozott a kiadónál. Póré László új feladatköre mellett továbbra is megtartja Baranya és Tolna megyei kiadóvezető-főszerkesztő pozícióját.

Az átszervezések részeként közös megegyezéssel távozik a cégtől Papp Gábor, a Sport, Szórakoztató és Regionális Média igazgatója. Ő a Mediaworks 2014 októberi megalakulásától a cég Regionális, Sport és Szórakoztató Médiájának igazgatója volt. Ezt megelőzően 2008 és 2014 között dolgozott a Ringier Magyarországnál, mint a Blikk Csoport lapigazgatója, később pedig a Szórakoztató és Sport üzletág igazgatójaként.

Papp Gábor

 

Nézze meg Papp Gábor teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A közlemény szerint az átszervezés a Mediaworks más üzletágait nem érinti, így a a jövőben a cégcsoport kiadói tevékenysége három fő terület köré csoportosul: a Napilap, a Női és Gasztro, illetve a Digitális Média területeire.

A Mediaworks legnagyobb és legfontosabb tevékenységét, a napilapkiadást vonjuk össze egy közös vezető irányítása alá. Magyarország legnagyobb eléréssel rendelkező napilap-portfóliója számára az átszervezés megteremti a lehetőséget az előfizetési, terjesztési és hirdetési területeken való további fejlődésre, új üzleti lehetőségek kiaknázására

– mondta Mihók Attila, a Mediaworks vezérigazgatója.

Mihók Attila

 

Nézze meg Mihók Attila teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.