2011. augusztus 22.

Átszervez a Sanoma

A struktúra átalakítása nemzetközi szinten történik. Új egységeket hoztak létre, a mozikban, standokon való értékesítési tevékenységtől szabadulnának.

A struktúra átalakítása nemzetközi szinten történik. Új egységeket hoztak létre, a mozikban, standokon való értékesítési tevékenységtől viszont szabadulnának.

Átalakítja szervezeti felépítését és működését a Sanoma Csoport, melynek célja a digitális átmenet és az organikus növekedés felgyorsítása - jelentette be a finn központú vállalat. Miközben a cégcsoport a továbbiakban is erősen fókuszál a média és tanulás üzletágakra, azt is közölte, hogy a Trade divízió tevékenységeitől már szabadulnának.

Ez utóbbiba a Sanoma kereskedelmi tevékenységei tartoznak öt piacon. Éves szinten mintegy 180 millió értékesítési kontaktust bonyolít le kioszkokban, könyvüzletekben és mozikban. A cég szerint a Sanoma Trade egység erős kapcsolt képez a kiadók és a kereskedők között, ám úgy tűnik, mégsem annyira vonzó már az üzletág.

"A Sanoma erős médiaportfoliót épített fel. Piacvezetők vagyunk a kulcspiacainkon, mind a fogyasztói média, mind a tanulás területén. Ezzel együtt számos hanyatlási trendet látunk a piacainkon, amire reagálnunk kell. Szintén célunk az organikus növekedés gyorsítása, a teljesítményünk növelése" - indokolta a változásokat Harri-Pekka Kaukonen, a Sanoma csoport elnök-vezérigazgatója.

Az átszervezés keretében nemzetközi kompetencia központokat alakít ki a cégcsoport, a globális erőforrások takarékosabb, hatékonyabb használatára. Emellett hét stratégiai üzleti egységet alakítanak ki: Sanoma Hírek, Sanoma Media Finnország, Sanoma Media Hollandia, Sanoma Media Oroszország és Közép-Európa, Sanoma Media Belgium, Sanoma Learning és Sanoma Trade. Ezeken túlmenően két új vállalati funkciót is bevezetnek, ezek a digitális működéseket és a fogyasztói piacokat tekintik át. Utóbbi élére egy újonnan kinevezendő, a felsővezetésben is helyet kapó marketingigazgató kerül.

Címkék: sanoma