A bevételnövelő és költségcsökkentő lépések folyományaként a Wall Street Journal tengerentúli állományánál jelentős leépítések várhatóak.

A gyors és fenntartható növekedést célzó WSJ2020 átalakulási program keretében február 1-jével megújult a Dow Jones felsővezetése. A bevételek növelése és a kiadások jobb kézben tartása érdekében a kereskedelmi területeket – beleértve a reklámokat és az előfizetéseket is - a Katie Vanneck-Smith (a képen bal fent) vezette egységes divízióba vonták össze, Nancy McNeill (jobb fent) pedig bevételekért felelős igazgatóként jelent neki. Anna Sedgley (bal lent) lett a működésért felelős és pénzügyi igazgató; hozzá tartozik ezentúl a pénzügy, jog, stratégiai, printpiaci műveletek, létesítmény-fenntartás, biztonság és a technológia területe. Kristin Heitmann-t (jobb lent) átalakulásért felelős igazgatóvá léptették elő, ebben a minőségében elsődleges feladata a newsroom átalakítása, Matt Murray-vel, a Wall Street Journal főszerkesztő-helyettesével együttműködve. Murray a közönségelemzés, termék- és fogyasztói élmény, emberek és készségek, munkafolyamatok és szervezet, valamint a technológia szempontjából dolgozik a newsroom átalakításán.

A Wall Street Journal cikkéből emellett kiderül, hogy a költségcsökkentés érdekében a lap európai és ázsiai működését átalakítják: a földrészeket átfogó hírközpontokat hoznak létre (például Londonban és Barcelonában), ezzel párhuzamosan pedig több tucat, a hírszolgáltatás területén dolgozó alkalmazottat elbocsátanak.