2012. január 30.

Átver a japán kormány

Becsapós, de tagadhatatlanul eredeti megoldással próbálta felhívni a közönség figyelmét a kalóztartalmak veszélyeire a japán kormány.

Becsapós, de tagadhatatlanul eredeti megoldással próbálta felhívni a közönség figyelmét a kalóztartalmak veszélyeire a japán kormány.

A kezdeményezés lényege szerint azt vizsgálják, hogyan reagálnak a felhasználók, ha szembesítik őket, hogy jogsértő módon került fel a tartalom arra a fájlcserélőre, ahonnan ők letöltötték. A január második felében futott kampány során a fájlnév alapján népszerű televíziós programok valamely epizódjának ígérkező tartalmak helyett jelent meg a figyelmeztető szöveg – írják helyi lapok.

A beszámolók szerint a gyanútlan felhasználókat kedvenc műsoruk helyett egy figyelmeztetés várta. Ez emlékezteti őket arra, hogy a szigetországban törvény tiltja a szerzői jogvédelem alá eső tartalmak fájlcserélőkre töltését, akárcsak letöltésüket.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.