Az Inspira Média Research kutatása szerint a 18 év feletti lakosok körében a közmédia adói megerősítették országos vezető pozícióikat.

A teljes felnőtt lakosság (18+) körében a Petőfi és a Kossuth rádiók a leghallgatottabbak, a Petőfi rádió közel 1,8 millió, a Kossuth rádió közel 1,6 millió átlagnapi hallgatóval rendelkezik, ami azt is jelenti, hogy

az év második negyedében a Petőfi rádió átvette a vezetést az országos rádiók rangsorában.

A hallgatottsági lista harmadik helyezettje, a Rádió 1 növelte ugyan a hallgatottságát, de az még kevesebb, mint fele a két leghallgatottabb közadónak.

A Petőfi rádió a legtöbb hallgatót délelőtt 8 és 11 óra között éri el, míg a Kossuth a kora reggeli, illetve különösen a déli hírműsorral teljesít kiemelkedően. A kereskedelmi szempontból különösen fontos, 18-59 éves korosztályban a Petőfi stabilan őrzi vezető pozícióját, és minden idősávban a leghallgatottabb rádió.

Budapesten a reggeli műsorsávban (6 és 10 óra között) még a korábbinál is nagyobb a verseny a rádiók között, ugyanakkor a Sláger FM stabilan őrzi vezető pozícióját a teljes felnőtt lakosság körében.

A 18-59 éves kereskedelmi célcsoportban a Sláger FM hallgatóinak számát néhány hónap alatt 13000 fővel növelte, és ezzel egészen közel került ebben a korcsoportban a listavezető Music FM-hez.

A megyeszékhelyeken továbbra is a helyi rádiók egyeduralma jellemző. Az Inspira Média Research kutatása alapján hét megyeszékhelyi rádiónapi átlag reach (hallgatói elérés) értéke meghaladta, vagy megközelítette a kiemelkedőnek számító 50%-ot. Ennek alapján a legerősebb hallgatói táborral rendelkezik a szegedi Rádió 88, a debreceni Best FM, a tatabányai Forrás rádió és a kecskeméti Gong rádió. A helyi rádiók tehát tovább őrzik illetve növelik azt a hallgatottsági előnyt, amelyet tavaly év végén, a piaci változások alkalmával szereztek. A kutatásban mért kisebb városok többségében (pl. Érd, Szigetszentmiklós, Hódmezővásárhely, Gyöngyös) szintén a helyi rádiók állnak a régiós lista élén.

Halottak hete a Hajnaliban

17 órája

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.