A Neticle Technologies segítségével azt vizsgáltuk meg, a két valóságshow milyen visszhangra lelt az online térben: melyikről mennyit beszélnek és hogyan viszonyulnak hozzájuk a nézők?

A nagy kereskedelmi csatornákon futó valóságshow-k az átlagnál jobban felkavarták a magyar net állóvizét és viszonylag sarkos vélemények megfogalmazására ösztönözték a felhasználókat. Milyen következtetéseket vonhatunk le a webes visszhang elemzéséből?

Az Éden Hotel halkabb, de trendibb

Mivel az elemzés a március 28-áig elérhető adatok alapján készült, amikorra 34 nap telt el az Éden Hotelből (ÉH), az összehasonlíthatóság érdekében a Való Világ 7 (VV) első 34 napjával vetettük össze az említésszámokat. Első ránézésre elmondható, hogy a VV bő kétszer több megjelenést produkált, mint az ÉH. A számok mögé nézve látható, hogy a műsorokról megjelenő cikkek (kivéve a nyitóoldali írásokat) és blogposztok terén jóval kisebb a különbség, a médiavisszhang mindkét műsornál erős volt. Az ÉH elsősorban a Facebook- és fórumposztok, -hozzászólások tekintetében váltott ki jóval szolidabb érdeklődést, mint a VV. Figyelemreméltó ugyanakkor, hogy a trendibbnek tartott Google+ esetében közel azonos az említések száma, míg a Twitteren az ÉH egyenesen megveri a VV-t. Ráadásul az utóbbi két platformon olvasható hozzászólások összességében pozitívabb hangvételűek az átlagnál. Ez megerősíteni látszik a két műsor korábbi évadai alatt a nézőközönség státuszában megfigyelhető erős különbségeket (mint ahogy a nézettségben fennálló erős eltérést is).

Az Éden Hotel említéstérképe

Hosszabb időtávot vizsgálva látható, hogy az ÉH-val kapcsolatos megnyilatkozások száma folyamatosan emelkedő trendet mutat, viszont a VV-ről még most, a műsor végeztével is közel annyit beszélnek a netezők, mint az éppen futó ÉH-ról. (Az ÉH-val kapcsolatos említések mintegy 4 százalékában előkerül a VV is, jellemzően mint összehasonlítási alap.)

Utáljuk a valóságshow-kat?

Míg egy „átlagos” téma vizsgálatakor a semleges tonalitású megszólalások jellemzőek, a valóságshow-k sokkal megosztóbbnak bizonyultak: a VV esetében az említések 30 százaléka, az ÉH-nál pedig közel egynegyede tartalmaz értékítéletet is, és a negatív hozzászólások mintegy másfélszer gyakoribbak a pozitívoknál. Fontos megjegyezni, hogy a vélemények általában nem magára a műsorra, hanem egyes szereplőkre, történésekre vagy a műsorvezetőkre vonatkoznak. A VV esetében a lányok verekedése, míg az ÉH-nál a meglehetősen butának tartott Beus érkezése, valamint az esti részegeskedések generáltak feltűnően nagyszámú elítélő hozzászólást.

Az Éden Hotellel kapcsolatos említések tonalitása
A Való Világgal kapcsoaltos említések tonalitása
Negatív slágertémák az Édenben

Az említésgráfok vizsgálata jól szemlélteti a műsorokkal kapcsolatban leggyakrabban említett szavakat, témákat. A maguktól értetődő „játék”, „műsor” szavakon kívül mindkét sorozatnál előkerül a szex (az ÉH esetében valamivel hangsúlyosabban), míg a VV-nél jellemző téma az online elérhetőség, az ÉH esetében pedig a műsorvezető személye, a barátság és a botrány témaköre is.

A véleményárfolyam (WOI) egy univerzális mutató, mely egy dinamikus mutatószámban foglalja össze a webes véleményeket. Ennek alapján látható, hogy a VV az ÉH-nál több említés mellett a megítélését is jóval gyorsabban építette le, mint a rivális műsor.

Az elemzés alapját képező adatok és információk forrása a Neticle Technologies online médiafigyelő- és elemző rendszer, melynek működését ez a rövid videó foglalja össze.