2010. szeptember 20.

Édesnégyes – nekiestek

Közel tucatnyian panaszolták már be a TV2 sztárokat kiközvetítő produkciója miatt. A hatóság már vizsgálódik.

Közel tucatnyian panaszolták már be a TV2 sztárokat kiközvetítő produkciója miatt. A hatóság már vizsgálódik.

Az Origo cikke szerint a tévézők a műsorszám erotikus tartalmát kifogásolják, illetve azt, hogy az Édesnégyes csak 12-es karikával fut a túlzott szexuális tartalom ellenére, olyan időpontban, amikor még minden gyerek ébren van.

A beérkezett lakossági panaszok alapján már megindult a vizsgálat: a Monitoring Szolgálat az ügyben elkészült jelentését hamarosan a jogi igazgatóság elé terjeszti. A jelentésről a majd előreláthatólag októberben megalakuló Médiatanács dönt, és a tanács hozza meg az esetleges szankciókat is. A korábbi büntetések jöhetnek szóba ezúttal is: lehet pénzbeli bírság, amely külön az adásokért és az ajánló szpotokért is jár, lehet elsötétítés, de mérlegelni szokták, hogy az adott műsorszám volt-a már büntetve, így akár csak egyszerű figyelmezetéssel is megúszhatja a Tv2.

"A TV2-höz a mai napig nem érkezett hivatalos megkeresés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól az Édesnégyes című műsor kapcsán" - válaszolta a portál megkeresésére a Tv2 szóvivője, Koltay Tamás.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

17 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.