2010. március 24.

Éhen halnak a nagy tévék?

Újszerű megoldásokat is bevet a két országos kereskedelmi csatorna a gazdasági válság leküzdésére. Kérdés, hogy az egyik, most bevetett megoldásra mennyire szorulnak rá.

Az RTL Klub és a TV2 ugyanis kérelmet nyújtott be az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT), hogy részletekben fizethesse meg (1,8 milliárd forint körüli) műsorszolgáltatási díját. (Tavaly is tettek ilyet mindketten, mégpedig azt követően, hogy a grémium nem hagyta jóvá koncessziósdíj-csökkentési kérelmüket.)
Médiahatósági forrásokból portálunk úgy értesült: az ORTT nem dobta vissza a két beadványt, de arra hívta fel a műsorszolgáltatókat, támasszák alá gazdasági és piaci adatokkal kérelmüket.
Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója a napokban a Médiapiac 2010 konferencián arról beszélt: 2009-ben mintegy 17 százalékkal szűkült a televíziós reklámpiac.
Portálunk mindkét országos kereskedelmi televíziós csatornát megkereste az ügyben.
A TV2 közlése szerint február 10-i, részletes, de nem publikus indoklást tartalmazó beadványukban azt kérték, hogy ne évente egy összegben, hanem háromhavonta, egyenlő porciókban kelljen fizetniük.
Az RTL Klub egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre.