2011. június 29.

Életközelibbé tenné a közösségi médiát a Google

A frissen bejelentett Google+ projekt a korábbi híresztelésekkel szemben nem egy újabb közösségi hálózat, inkább meglévő termékek felturbózása.

A frissen bejelentett Google+ projekt a korábbi híresztelésekkel szemben nem egy újabb közösségi hálózat, inkább meglévő termékek felturbózása. Persze attól, hogy nem egy újabb Facebookot csináltak, még nagyon is konkurenciát jelenthetnek a Facebooknak, meg még egy sor kisebb-nagyobb szereplőnek a digitális térben.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Google nem fogja válasz nélkül hagyni a Facebook és társai jelentette közösségi kihívást, viszont sokáig úgy lehetett gondolni: a cég saját közösségi hálózattal száll be a versenybe. A nemrég bejelentett Google+ projekt viszont egészen másról árulkodik: nem egy új közösségi szolgáltatást indítanak, hanem a projekt részeként több olyan funkciót mutatnak be szépen fokozatosan, amelyek a közösségi média jelenleg fennálló legnagyobb problémáira kívánnak választ találni.

A Google blogján írtak szerint az a cél, hogy a közösségi térben való létezést, tartalommegosztást, más felhasználókhoz való kapcsolódást közelebb hozzák a való élet mechanizmusaihoz. Így például a Circle-lel azt oldanák meg, hogy e megosztás célzottabbá válhasson, s a tartalmak és az egyes felhasználókhoz fűződő viszony alapján szelektálhasson a user.

A Sparks lényege az, hogy megjelölhetjük az érdeklődési körünket, s ez alapján tematikus feedeket állíthatunk össze. Ehhez hozzárendelhetünk olyan - pl. a Circle-lel létrehozott - felhasználói csoportokat, akiket szintén érdekelhet a téma. A Hangouts segítségével a csoportos kommunikációt tennék gördülékenyebbé, míg a Mobile+ modul a mobilos megosztást tenné még gyorsabbá és könnyebbé.

Cseppben az élet

11 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.