2016. augusztus 01.

Élnek még a Danubius-cégek – de miért?

Valamire készülhet a Danubius Rádió – de hogy mire, azt nem tudni, a menedzsment pedig nem válaszolt egyik szaklap-társunk kérdésére.

Idén lesz hét éve, hogy megszűnt a Danubius Rádió. Ennek ellenére a tulajdonosa mind a mai napig fenntartja mindkét, az egykori rádióhoz kapcsolódó cégét. Ráadásul pár hónapja a rádió logójának levédetését is kezdeményezték – írja az mmonline.

Talán meglepő, de jelenleg is működnek a 2009 őszén megszűnt Danubius Rádió mögött álló cégek. A Danubius Kereskedőház Vagyonkezelő Zrt. végezte a rádió reklámértékesítését, valamint ez a társaság a tulajdonosa a rádiót annak idején ténylegesen üzemeltető Danubius Rádió Zrt.-nek – írja a portál.

A cikk szerint a Danubius cégek azóta is a Mezzanine Managementhez tartoznak, azaz nem került új tulajdonoshoz egyik társaság sem. A Mezzanine egyébként – utólag nézve nem túl jó időzítéssel – még 2008-ban vásárolta fel a Danubius Rádiót.

Érdekes, hogy a 2009-es frekvenciamutyi után nem hagyták veszni a társaságokat. 2009 decemberében ugyanis csődeljárás indult a Danubius Rádió Zrt. ellen, de 2010 nyarán egyezséget kötöttek a hitelezőkkel és ezáltal lezárult a cég ellen indított eljárás. Egyébként 2010-ben nevezték ki egy rövid időre a Danubius Kereskedőház Zrt. vezető tisztségviselőjévé azt a John Michael McNutt-ot, aki most – a Sláger Rádió Zrt.-n keresztül – közvetve a Class FM egyik tulajdonosa is – írják, jelezve, hogy a cégtől nem kaptak választ ezzel kapcsolatban feltett kérdéseikre.