2014. április 18.

Élőben közvetíti az Everest-ugrást a Discovery

Innovatív közvetítési módszerrel kísérletezik a Discovery.

A Discovery Networks International többnapos élő programsorozatot indít a Mount Everest alaptáborából, hogy előkészítse a Joby Ogwyn történelmi vállalkozását közvetítő kétórás produkciót. Joby Ogwyn wingsuit ruhában leveti magát a világ legmagasabb pontjáról, miközben a rászerelt kamerák felvételeket készítenek az eseményről. Maga az ugrás  Magyarországon is látható lesz, az időjárástól függően várhatóan május 12-én hajnalban.

A Discovery a televíziózás eddigi legnagyobb és legösszetettebb kihívást jelentő élő közvetítésének nevezi a vállalkozást.

Az NBC News’ Peacock Productions gyártásában készülő, Kyle Martino, az NBC Sports kommentátora és az Újjáépítőkből ismert Chris Jacobs műsorvezetésével látható élő adás európai idő szerint május 6-án reggel indul, mely az időjárás függvényében változhat.

„Az élő közvetítések nézői megtapasztalhatják, mit élnek át a Mount Everest alaptáborában a világ minden tájáról érkező férfiak és nők, akik az Everest legendáját építik. Nagyon örülünk, hogy ilyen páratlan élményt adhatunk nézőinknek” – mondta Luis Silberwasser (Discovery Networks International Executive Vice Presidentés Chief Content Officer).

Kyle Martino és Chris Jacobs minden nap felveszi a kapcsolatot Jobyval, hogy felmérjék, hogyan halad az Everesten, milyen kihívásokkal és veszélyekkel kell megküzdenie. Interjúkat készítenek a helyszíni orvosokkal, serpákkal, hegymászókkal és a Joby vállalkozásában közreműködőkkel, illetve percről percre figyelik a hegycsúcs időjárását.

A nézők a világ minden tájáról csatlakozhatnak az élő adáshoz: a közösségi médián keresztül feltett kérdéseket összegyűjtik a műsor készítői, melyekre az adások során Joby és a gyártócsapat tagjai válaszolnak. Az élő adás ezen kívül rendszeresen kitér a közösségi felületeken zajló párbeszédre is, és valós idejű adatokból válogatva kiderül, kik nézik az élő adást, mely országokból és hogyan buzdítják Jobyt kalandja során. A Mount Everest alapbázisában kiépített kamerarendszer nap 24 órájában sugárzó adása bármely platformról követhető az EverestJumpLive.com oldalon. A párbeszédhez angolul a #EverestJumpLive hashtaggel lehet csatlakozni.

Címkék: discovery