2017. február 13.

Érdekes sorozatokat hoz a Da Vinci Learning

Gyermekeknek Emmy Kids díjas sorozatot, felnőtteknek a buborékok fizikájáról szóló műsort kínál a csatorna.

Az Emmy Kids Award díjas természettudományos sorozat kinyitja az osztálytermet, és szabadtérre viszi a kísérletezést. Minden epizódban egy-egy gyermek más-más országból mutat be érdekes jelenségeket. Hogy készül a mágnes? Mi az a gravitáció? Mitől lebeg a műanyag? A tudományos kísérletek otthon is elvégezhetők!

Iwan Hollandiából, Amanda Svédországból, Sebastian Chiléből, Aung Myanmarból és még sokan mások tanítanak érdekességeket a bennünket körülvevő világról. A készítők célja, hogy a gyermekek könnyedén tanulhassanak. Első epizód február 26-án vasárnap a Da Vinci Learningen.

Egy buborék kipukkanása a világ egyik legegyszerűbb dolgának tűnhet, A buborékok tudománya c. műsor azonban bemutatja, milyen csodálatosan összetett fizika rejlik a folyamat mögött. A BBC filmjében Helen Czerksi fizikus mutatja meg, miért fontosak a buborékok a pezsgőben, vagy, hogy hogyan forradalmasították az orvostudományt.

Kiderül, hogy ezek a "lyukak a folyadékban" milyen fizikai, kémiai és biológiai folyamatokra épülnek, és hogyan befolyásolják világunkat, sokszor egészen nem várt módon. Először a Da Vinci Learningen február 19-én vasárnap.