2012. március 30.

Érkeznek az ″okos″ reklámok

Magyarországon elsőként a Bónusz Brigád interaktív ajánlataival ismerkedhetnek meg a hibrid tévénézők.

Magyarországon elsőként a Bónusz Brigád interaktív ajánlataival ismerkedhetnek meg a hibrid tévénézők, akik az élő műsorszórás mellett az interneten elérhető videók millióiból is válogathatnak a TV-n keresztül. Az interaktív megoldások a közeljövő okos reklámjai, amelyekkel a TV képernyőjén keresztül léphetünk interakcióba a távkapcsoló gombjai segítségével.

„A Bónusz Brigád Európában elsőként vezette be a személyre szabott ajánlatokat a közösségi vásárlásban. Újabb mérföldkő, hogy az interneten túl hamarosan a tv-nézőket is kimondottan nekik szóló ajánlatokkal szolgálhatjuk ki. Bízunk benne, hogy a tévénézők is legalább annyira megkedvelik a Brigádot, mint az internetezők.” – mondta Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád társ-alapítója.

Az internet világában a reklámcsíkra kattintás aránya körülbelül 0,1 százalék, míg a tévéreklámok hatékonysága jóformán mérhetetlen. „Az Egyesült Államokban viszont már nemcsak a tévés reklámelérést, hanem a reklámozás hatékonyságát is képesek mérni a hibrid tévék nyújtotta interaktív reklámozási technológia segítségével. Az Egyesült Államokban az interaktív reklámokra kattintók aránya 60-70%, ami 600-szor magasabb konverziós rátát jelent, mint az internetes reklámcsíkoké” – hangsúlyozta a Lázár Csaba, a hibrid tévékre interaktív reklámokat fejlesztő Hybridbox Nyrt. elnöke, aki hozzátette, hogy az interaktív reklámot fogyasztó tévénéző minden esetben valamilyen jutalomban részesül majd.

A Bónusz Brigád más-más ajánlatokat jelenít majd meg életkor, nem és érdeklődési kör szerint. A tévé előtt ülők a távkapcsoló segítségével azonnal megvehetik a kedvezményes termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek nemcsak az éppen aktuálisan nézett tévés tartalomhoz, hanem a tévénéző személyes vágyaihoz is illeszkednek.

Az okosreklámok a Hybridbox Nyrt. által kifejlesztett új hibrid TV-s felhasználói felületen, a FUSO-n lesznek elérhetők. Magyarországon a FUSO piaci bevezetése a következő hetekben történik meg a Samsung, a Sony és az LG okostévéken keresztül. A Samsung okostévéken 1 hónap múlva, míg a többi okostévén 3 hónap múlva lesznek elérhetők az első okosreklámok. A FUSO-n keresztüli reklámok az év végéig legalább 200 ezer háztartást érnek majd el Magyarországon.

A HybridBox egy olyan otthoni számítógép és szórakoztatóközpont, ami az internet által kínál lehetőségeket egy televízió kezelési könnyedségével párosítja.