2012. május 10.

Értékesebb a Twitter, mint a Facebook?

Bár a Facebook tőzsdére vitele előtt nem sokkal meglepő lehet az állítás, azt a brit reklámpiac egyik vezetője jegyzi.

Bár a Facebook tőzsdére vitele előtt nem sokkal meglepő lehet az állítás, azt a brit reklámpiac egyik vezetője jegyzi.

Elsőre talán meglepő megállapítással rukkolt elő Rory Sutherland, az Ogilvy & Mather brit alelnöke, aki többek között arról ismert, hogy kulcsszerepet játszott a Microsoft márka felépítésében a 80-as években. A Telegraph beszámolója szerint úgy véli: bár a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal jelenleg, gondjai lehetnek a pozíciói megőrzésével.

A szakember szerint a Facebook sebezhetőbb, mint a Twitter, azaz egy új belépő könnyebben ledarálhatja, mint a 140 karakteres limitje, a "haiku elem", illetve az azonnaliság miatt különlegesebb szolgáltatást.

Sutherland hosszabb távon gondolja a Twittert értékesebbnek, mindenesetre a véleményét kulcsfontosságú periódusra időzítette, hiszen a Facebook már megkezdte a tőzsdére vitelt megelőző roadshow-ját. Eközben Mark Zuckerberg cége sorra vásárolja meg a mobilos cégeket, mutatva, hogy felkészült az új kihívásra.

Eközben a Twitter még a legfejlettebb piacokon sem tudott egyértelműen mainstream szolgáltatássá válni. A briteknél is leginkább a városi közönséget képes megszólítani. Az ügynökségi vezető ugyanakkor úgy érzi: "sokkal nagyobb pénztermelési potenciálja van, mint azt bárki gondolná".