2012. február 29.

Értékesítési igazgató nélkül a TV2

A tavaly kinevezett értékesítési igazgató, Steve Varcoe távozik a TV2-től, utódját egyelőre keresi a kereskedelmi televízió.

A tavaly kinevezett értékesítési igazgató, Steve Varcoe távozik a TV2-től, utódját egyelőre keresi a kereskedelmi televízió.

Az értékesítési igazgató a TV2 tájékoztatása szerint szerződése lejártával távozik. Steve Varcoe nem sokáig töltötte be ezt a pozíciót, ugyanis alig több mint egy évvel ezelőtt, 2011 januárjában csatlakozott a vállalathoz először kereskedelmi tanácsadóként, majd 2011 áprilisában lett értékesítési igazgató.

A több éves szakmai múlttal rendelkező szakember feladata volt egyébként a TV2 értékesítési politikájának átalakítása és az új értékesítési rendszer bevezetése. Irányításával tavaly október közepén vezették be az úgynevezett SAP (station average price) rendszert, mely az ügyfelek számára a tévé szerint jól átlátható és megbízható árképzést tesz lehetővé. Emellett Steve Varcoe nevéhez köthető a televíziós piacot új megvilágításba helyező Television Value Indicators platform elindítása, valamint a 2012 óta a TV2 Csoport csatornáinak reklámidejét együttesen értékesítő sales house létrehozása. A szakember egyébként a TV2-t megelőzően 9 éven át az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, majd az R-time ügyvezető igazgatója volt, nevéhez fűződik többek között a GRP alapú értékesítés ügynökségi oldalon történő elindítása Magyarországon, a share alapú kereskedelmi megállapodások és a mozgó árképzés bevezetése.

Steve Varcoe április 15-ig tanácsadóként továbbra is részt vesz a TV2 értékesítési munkájában, de az értékesítési igazgatóság március 1-jétől Simon Zsoltnak, a TV2 vezérigazgatójának közvetlen irányítása alá kerül, amíg nem találják meg a volt vezető utódját.