2012. szeptember 26.

Érvényes a Klubrádió pályázata

Harmadszor nyert pert a beszélgetős rádió a Médiatanáccsal szemben.

Harmadszor nyert pert a beszélgetős rádió a Médiatanáccsal szemben.

Harmadszor nyert pert a Klubrádió az NMHH Médiatanácsa ellenében a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvencia pályáztatásával kapcsolatban - jelentette be Arató András vezérigazgató, miután a bíróság szerdai ítéletében kimondta: a rádió pályázata érvényes.

Az MTI beszámolója szerint Arató András emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla márciusban a Klubrádió keresete alapján, pályázata alaki érvénytelensége miatt zárta ki az eljárásból a hatóság által nyertessé nyilvánított Autórádió Kft.-t.

Később a bíróság hatályon kívül helyezte a Médiatanács végzését, amelyben a testület a Klubrádiót zárta ki az eljárásból, pályázatát alakilag érvénytelenné nyilvánítva, szerdán pedig az ugyanilyen tartalmú médiatanácsi határozattal kapcsolatban mondta ki az ítélőtábla, hogy a hatóság a döntés meghozatalakor súlyosan megsértette az eljárási szabályokat - mondta a vezérigazgató. Arató András szerint a médiahatóság ezt követően nem tehet mást, mint hogy a pályázati eljárásban a pontozás alapján másodikként végző Klubrádiót nyilvánítja nyertesnek.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy rádiója egy másik frekvenciapályázattal, a 92,9 MHz-es budapesti csatornával kapcsolatban is perben áll a hatósággal. Ezt az eljárást a rádió azért indította, mert bár 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán elnyerte az ingyenes budapesti frekvencia használati jogát, a hatóság jogutódja mégsem kötött vele szerződést.

Arató András szerint a médiatanács akkor állítaná helyre a versenysemlegességet a budapesti rádiós piacon, ha hosszú távon biztosítaná a Klubrádió számára az ingyenes frekvenciát, amilyet a többi beszélgetős rádió, például a Lánchíd Rádió vagy az InfoRádió is használ.