2014. szeptember 18.

Így alakul az RTL Híradójának nézettsége

Egy friss politikusi nyilatkozat szerint a csatorna híradója óriásit zakózik, az RTL nem így gondolja, el is küldték, miért nem.

Egy friss politikusi nyilatkozat szerint a csatorna híradója óriásit zakózik, az RTL nem így gondolja, el is küldték, miért nem.

Deutsch Tamás a Népszabadságnak adott nyilatkozatot, melyet itt olvashat el teljes egészében. Ebben többek között ez hangzott el:

"Még egyszer: nem tetszett az RTL Klub Híradója?

Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes Nobel-díjasa, professzora, szakértője. „Akkora csocseszek vagyunk, mint ide Lacháza, és majd mi jól megmutatjuk nekik” – gondolták. De ahogy egy barátom az ilyen helyzeteket sebészi pontossággal le szokta írni: vidáman, nagy átéléssel beszopták a cumit, és csináltak egy olyan híradót, amivel irtózatos mértékben vesztettek nézettséget.

Az RTL szerint azonban nőtt a nézettség.

Nem, nagyon jelentősen csökkent a Híradó nézettsége. Tehát ha lennének beépített embereink az RTL vezetésében, akkor rajtuk keresztül sem tudtunk volna számunkra ennél jobbat javasolni az RTL-nek. Bizonyára ismerik a Maradj talpon! vetélkedőt, amikor zuhannak lefelé a versenyzők, és kétségbeesve sikoltják, hogy „huhh”. Na ez történik az RTL Klubbal, de még mindig azt gondolják, hogy nagyon okosak. Vagy mégse? Szép csendben vissza fognak kullogni a hátsó lépcsőn. A keménykedő kormányellenes szöveg változatlan marad, de közben újra bulvárhíradót fognak csinálni. Ahhoz értenek, ráadásul az nézettebb is."

Az RTL Klubtól - nyilván nem függetlenül a nyilatkozattól - érkezett a kapcsolt excel, amelyben alább részletesebben elérhetőek a grafikonon is ábrázolt adatok.

forrás: Nielsen Közönségmérés, RTL-gyűjtés

Kapcsolódó dokumentumok

Rádiós pályázatok

17 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.