2012. szeptember 21.

Így debütál az RTL II

Október 1-jén 14 órakor kezdi meg adását az RTL II általános szórakoztató kábelcsatorna. Ilyen lesz a műsorstruktúra.

Október 1-jén 14 órakor kezdi meg adását az RTL II általános szórakoztató kábelcsatorna, mely az ígéret szerint bővelkedik majd Magyarországon még be nem mutatott sorozatokban, valamint számos saját gyártású műsora is lesz.

Az RTL II közleménye szerint a műsorstruktúra kialakítása a legszélesebb nézői igények filgyembevételével történt. Kora délutántól kezdve a világ legsikeresebb telenovellái kerülnek képernyőre. A sorozatok fő szerepeiben az itthon már jól ismert sztárok köszönnek vissza. Magyarországon először az RTL II-n láthatóak majd a Csók és csata, A végső akarat, a Szalamandra és a Több mint testőr című sorozatok. A Több mint testőr története, annyira aktuális, hogy jelenleg is forgatják Miamiban.

Az RTL II esti kínálatát a Vacsoracsata vezeti fel, amit a jól ismert nevettetők követnek. Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey és Phoebe kanapéja után, Al Bundy szerepében megismert Ed O’Neill új otthonába látogathatunk, ugyanis kezdődik az Egy rém modern család.

Hétköznap esténként egy könnyed stílusú, humorral átszőtt izgalmas sorozat következik: A nagy svindli. Kilenc órától hazai szuperprodukciók jönnek. Friderikusz Sándor vezetésével tovább harcolhatunk a 40 millióért, Máté Krisztina pedig újból Forró nyomon kutat, és a humor nagyágyúi hétköznap sem pihennek.

Tíz órától amerikai premier sorozatok uralják az RTL II képernyőjét. Hazánkban először itt látható a Steven Spielberg nevével fémjelzett mega költségvetésű Terra Nova – Az új világ. A CSI alkotójának új sorozata, az Életre-halálra, az izgalmakban bővelkedő Elfejetve, Christian Slater főszereplésével és egy misztikus-romantikus történet a Grace klinika sztárjával, Az utazó.

A sorozatok után Rábai Balázsé lesz a főszerep, minden hétköznap, azonos időben este tizenegykor jelentkezik az RTL II Híradóval. A belföldi, közéleti témák iránt érdeklődőket szeretné kiszolgálni napi hírösszefoglalójával a csatorna, célzottan azokat, akik késő este egy klasszikus híradóra kíváncsiak.

Hétvégén a délelőtti filmek után pár jól ismert sorozat következik: Minden lében négy kanál, Ezel. Majd indulnak az RTL II saját gyártású produkciói.

Vasárnap este hét órakor tánccipőt vesznek a Szombat esti láz sztárjai, az új szériára az előző évadok felelevenítésével hangolódhatunk. Kilenc órától kiderül, hogy a jelentkező hölgyek közül kinek sikerül meghódítani Delhusa Gjont, a romantikus énekest. Este tíz órakor pedig elmaradhatatlanul, vadonatúj epizódokkal következik a Heti Hetes.

Tematikus nappal promóz a nagy testvércsatorna

A kábelcsatorna októberi indulása előtt, szeptember 30-án egyébként RTL II napot tart az RTL Klub. A piacvezető kereskedelmi televízió tematikus napján már egy nappal az indulás előtt képbe kerülhetünk, milyen lesz az új adó kínálata. Ekkor búcsúznak el például a Heti Hetes sztárjai az RTL Klubon.