2011. április 05.

Így okostelefonozik a magyar

Az NRC februári kutatása szerint a 18-49 évesek majd ötöde rendelkezik okostelefonnal. Az ilyen kütyük egyelőre a férfiakat mozgatták meg jobban.

Az NRC februári kutatása szerint a 18-49 évesek majd ötöde rendelkezik okostelefonnal. Az ilyen kütyük egyelőre a férfiakat mozgatták meg jobban. Összesen a megkérdezettek 22 százaléka netezik a mobilján keresztül, ebben is a férfiak vezetnek. A Nokia egyelőre biztosan vezet mind a használt, mind a vágyott mobiltelefonok terén. Nem nagyon vágyunk videótelefonálásra, legyen viszont kamera, zene és videózási lehetőség.

Az NRC által megkérdezett 18-49 évesek 18 százaléka használ okostelefont, ez az arány a férfiak esetében 25, a nők esetében viszont csak 11%. A mobiltelefonon keresztüli internetezésben is a férfiak vezetnek, körükben ez az arány 30%, szemben a hölgyeknél mért 13 százalékkal.

Az okostelefonok operációs rendszerét vizsgálva a Symbian áll az élen 30 százalékkal, melyet az Android követ 25 százalékkal. A harmadik helyen a Windows Mobile (14%), a negyediken az iOS (6%) szerepel.

Nemcsak az oprendszerek, hanem a vágyott és használt telefonok terén is a Nokia az első a magyar piacon. Érdekes, hogy Samsungot jóval nagyobb arányban használnak, mint amennyire vágynak egy ilyen márkájú kütyüre, míg az Apple okostelefonja kapcsán fordított a helyzet.

A készülékválasztásnál a jó kamera, a bővíthető memória, a zenelejátszási lehetőségek és a videófelvételi/lejátszási funkció esnek a leginkább latba, míg a legkevésbé a videotelefonálást és a játékokat várják el a megkérdezettek a nevesített opciók közül. Új mobil vásárlásakor 27% biztos érintőképernyőset venne, míg 14% biztosan nem.

Mobilkörkép, forrás: NRC

Az infografika elérhető nagy méretben az alább linken: http://m.blog.hu/on/onlime/image/nrc_infografika_mobilpiac.jpg

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

2 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.