2014. szeptember 18.

Így rádióztunk nyáron

Megérkeztek a június-augusztusi időszakra vonatkozó adatok. Továbbra is a ClassFM vezet.

Megérkeztek a június-augusztusi időszakra vonatkozó adatok. Továbbra is a ClassFM vezet.

ClassFM országosan...

A nyári hónapokban a Class FM-et a 15 évesnél idősebb korosztályban 2,5 millió fő hallgatta egy átlagos napon, ezzel a rádió továbbra is őrzi vezető helyét - derül ki a TNS-Hoffmann–Mediameter konzorcium hallgatottsági adataiból. A második helyen továbbra is a Kossuth Rádió áll, átlagosan 1,4 millió hallgatóval. A harmadik helyre a Petőfi Rádió került, napi 1,2 millió hallgatójával. A negyedik helyezett a Music FM (779 ezer fő), az ötödik pedig a Dankó Rádió, 371 ezer napi hallgatóval.

A 18-49 éves korcsoportban is a Class FM a leghallgatottabb rádió: a vizsgált időszakban egy átlagos napon 1 millió 624 ezer fő követte az adó műsorait. A második legnépszerűbb rádiónak e korosztály körében a Petőfi Rádió bizonyult (639 ezer hallgató), a harmadik helyen álló Music FM 574 ezer hallgatót ért el, a negyedik helyen pedig ebben a célcsoportban a Kossuth Rádió áll, 377 ezer fővel. Az ötödik helyen álló Juventus Rádió hallgatótábora a nyári hónapokban napi 140 ezer fő volt.

...és Budapesten

A budapesti 15 évesnél idősebb lakosok körében is a Class FM áll az élen, amelyet azonban - eltérően az országos adatoktól - a Music FM követ. A rangsorban a harmadik helyen az Kossuth Rádió, a negyediken az Petőfi Rádió áll, az ötödik pedig a Juventus Rádió. A budapesti adók nagy része megőrizte hallgatói táborát, míg mások, mint például a Music FM, a Jazzy Rádió vagy az Info Rádió növelni is tudta az elmúlt időszakhoz képest.

A 18-49 éves budapestiek között a legtöbben a Class FM-et hallgatják, és a Music FM ebben a korcsoportban továbbra is a második helyet foglalja el, megelőzve a harmadik helyre kerülő Petőfi Rádiót, a negyedik Kossuth Rádiót és az ötödik Juventus Rádiót. 2013 nyarával összehasonlítva idén nyáron a budapesti 18-49 évesek összességében is többet rádióztak, ennek köszönhetően mindegyik budapesti rádió hallgatottsága nőtt az elmúlt egy évben a 18-49 évesek körében.

Ha autózás, rádiózás

Az augusztusi kutatás során a kutatócégek arról is megkérdezték a fogyasztókat, hogy a nyaralások alatt, amennyiben autóval utaztak, mit hallgattak útközben. Az autóval utazók 90 százaléka hallgatott valamit, ezen belül a rádió volt a legnépszerűbb. Az utazók 78 százaléka mondta, hogy hallgatott autóban rádiót a nyári utazás alatt. A második legnépszerűbb a CD-hallgatás volt (39%), míg az mp3-as csatlakozóról való zenehallgatást 30 százalék említette.

 

A részleteket megmutató grafikonok elérhetőek alább a kapcsolt prezentációban.

Kapcsolódó dokumentumok

A Facebook ismét lecsapott

23 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.