2011. december 12.

Ítélet az energiaital perben

Első fokon a Bomba nyert abban a perben, melyet a Hell indított ellene hírnévrontás jogcímén.

Első fokon a Bomba nyert abban a perben, melyet a Hell indított ellene hírnévrontás jogcímén.

Első fokon elutasította a Fővárosi Bíróság a Hell Energy Magyarország azon keresetét, melyben hírnévrontással vádolta a Bomba! Energy Drinket. A Bomba korábban a Hell által az NFÜ-nél elnyert pályázati pénzek felhasználásának felülvizsgálatát kérte, ezután perelte be a Hell.

A Hell több mint egymilliárd forintot nyert a pályázaton, a szikszói gyára megépítésére. A Bomba állítása ugyanakkor az volt, hogy a versenytárs a nagy beruházás és a szegmens mérete mellett "szokatlanul sokat" költ marketingre. Ennek nyomán nyújtott be felülvizsgálati kérelmet.

A keresetet első fokon elutasító indoklás szerint "...az alperesi nyilatkozat a felperesi versenytárs jó hírnevét, vagy hitelképességét nem sérti, illetve veszélyezteti, mivel a nyilatkozat tartalmában arra keres magyarázatot, hogy közpénzből finanszírozott pályázat útján megvalósuló palackozó-üzem létesítésére irányuló projekt megkezdése előtt, hogyan lehet újabb pályázatot nyerni már ugyanezen projekt bővítésére. Azonban ezzel kapcsolatban az alperes semmilyen következtetést nem von le, és ezzel kapcsolatos tény állítást sem rögzít, ezért még az sem állapítható meg, hogy az alperes nyilatkozatával valamely bűncselekményt vélelmezne. E körben a bíróság hangsúlyozza, hogy az irányadó bírói gyakorlat szerint... még az sem ütközik a hírnévsértés tilalmába, hogyha valaki az általa megismert tények alapján bűncselekményt vélelmez".

"A Fővárosi Bíróság mai döntése egyértelműen jelzi, hogy nem követtünk el hírnévrontást, amikor a tisztességes piaci verseny szabályainak betartása érdekében hatósági felülvizsgálatot kértünk. Biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben az illetékes hatóság mindent rendben talál a Hell Energy Magyarország Kft-nél az elnyert pályázatok felhasználása kapcsán, senkit sem érhet veszteség és a Hell megkaphatja a szóban forgó támogatásokat immár megvalósult beruházásához”- nyilatkozta Lapu Ferenc, a Bomba kereskedelmi igazgatója.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.